Powered By Blogger

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση Βιβλίου του Θ.Κατσανέβα '' Η απο-μυθοποίηση του ευρώ!''


          Πρόσκληση
 
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, στις 7μμ στη Στοά του Βιβλίου, Πεζματζόγλου 5, παρουσιάζεται το ανατρεπτικό βιβλίο του καθηγητή Θεόδωρου Κατσάνεβα:
 
 «Η απο-μυθοποίηση του ευρώ: 41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Για το εκβιαστικό όσο και απατηλό δίλημμα «ευρώ ή καταστροφή», θα παρουσιαστούν σε βίντεο - γιγαντοοθόνη, σύντομες παρεμβάσεις και συνεντεύξεις των:
 
 Ziscar nt’ EstaingVladimir PutinNigel FaragePaulKrugmanJojeph StiglitzNoam ChomskiKennethRogoffMarcello de CeccoKlaous KastnerMaxKaizerZack SapirHemout SlesingerRoger Bootle,Nuerel RubiniHans Werner Sinn και άλλων επιφανών μελών της «συμμορίας της δραχμής»! 

Καλούνται όλοι όσοι προβληματίζονται σοβαρά με το θέμα, συμφωνούν ή διαφωνούν με τις απόψεις που εκφέρονται στο σύντομο βιβλίο του συγγραφέα και κυρίως επιζητούν μια βιώσιμη πρόταση απαλλαγής από το Μνημόνιο, την αιώνια φτώχεια και υποτέλεια.
 
Δε θα υπάρξουν επώνυμοι παρουσιαστές του βιβλίου και αντ΄ αυτού θα γίνει συζήτηση. 
 
Παρακαλούνται από τον συγγραφέα οι εκπρόσωποι των κεντρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μην προσέλθουν.
 
Σχόλιο:
 
Στην παρουσίαση του βιβλίου έχει προσκληθεί και θα παραβρεθεί ο Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης, καθώς και άλλοι οικονομολόγοι, υποστηρικτές ή όχι μιας οικονομικής πολιτικής στηριγμένης στο εθνικό μας νόμισμα. 

Από   το γεγονός  της παρουσίας εξαίρετων οικονομολόγων,  των  στοιχείων που  θα παρουσιάσει  στην τοποθέτησή του ο συγγραφέας, αλλά  και του video που θα προβληθεί,  πιστεύουμε ότι στο στάδιο των ερωτήσεων, των τοποθετήσεων και των απαντήσεων, θα κατατεθούν σημαντικές απόψεις από τους προσκεκλημένους και  θα δοθεί  η δυνατότητα  να αναπτυχθεί μία  εποικοδομητική συζήτηση. 

Συνιστούμε λοιπόν ανεπιφύλαχτα σε όσες και όσους μπορούν, να παραβρεθούν στην υπόψη εκδήλωση, επειδή  είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν την παρακολούθηση  θα προκύψουν σημαντικά οφέλη σφαιρικής ενημέρωσης.
Δημήτρης Κυπριώτης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ας δούμε πως ορίζεται η έννοια του νομίσματος.
    Ένα νόμισμα ως μέσον αποτίμησης αγαθών και εργασίας προυποθέτει η Αρχή που το εκδίδει να εκπροσωπεί μια ορισμένη οικονομική πολιτική που να προστατεύει την αξία τόσο της εργασίας όσο και των αγαθών.
    Το ευρό είναι το μόνο νόμισμα παγκοσμίως που δεν καλύπτεται από μία ενιαία οικονομική πολιτική που να αντιπροσωπεύει τους πολίτες στις χώρες όπου είναι εργαλείο συναλλαγής.
    Στην πραγματικότητα είναι ένα μη-νόμισμα. Εργαλείο ύποπτης κρυφής εξάρτησης και εξουσίας.
    ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
    Τα πάντα εξαρτώνται από το αν στην κυβέρνηση θα έχομε πατριώτες ή πουλημένους πολιτικούς όπως σήμερα.
    Μια πατριωτική κυβέρνηση θα μπορούσε να θεσπίσει τη ΑΟΖ όπως εξ' άλλου προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και να αναδείξει τον ορυκτό πλούτο και αποθέματα υδρ/γνθράκων ώστε αμέσως η Ελλάδα να πιστωθεί αυτές τις δυνατότητες και μαζί με την απαίτηση για Γερμανικές αποζημιώσεις να γίνει αξιολόγησης ΑΑΑ, ενώ η Γερμανία να χάσει τα δικά της τρία και να πάρει τα δικά μας ΒΒΒ ή και χειρότερα !
    Μην είστε καθόλου σίγουροι ότι ένα Εθνικό Ελληνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί.
    Μπορεί και το αντίθετο !
    Με αυτούς τους πολιτικούς σην εξουσία η Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ, είναι ανύπαρκτη διεθνώς.
    Το βλέπομε ξεκάθαρα όπως με το θέμα της Α.Ο.Ζώνης π.χ.: Δεν την ανακηρύσει η δήθεν Ελληνική κυβέρνηση, άρα για τους τρίτους δεν υπάρχει. Έτσι η Αίγυπτος έρχεται σε συνεννόηση με την Τουρκία από την στιγμή που η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη ! Ακόμη και για την Κύπρο ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και έρχεται σε συνεννόηση με άλλους για την διοχέτευση του φυσικού της αέριου προς Ευρώπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή