Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Για την υπόθεση της Proton Bank...

Κατόπιν εντάλματος σύλληψης της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας Αθηνών, Ιωάννας Χατζάκη, συνελήφθη την Πέμπτη στις 5 μ.μ στη Βουλιαγμένη, ο 40χρονος πρώην πρόεδρος της τράπεζας Protοn Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Τη σύλληψη έκαναν αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος. Το ένταλμα κοινοποιήθηκε στην Ασφάλεια το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια έγινε και έρευνα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank (μαζί με 26 ακόμα άτομα) για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με το νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκ. ευρώ) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Proton, ύψους 701 εκ. ευρώ.
Μετά τη σύλληψή του, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και αργότερα το βράδυ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στη ΓΑΔΑ.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.


Περισσότερα: Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης - Akous. Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου