Powered By Blogger

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στην Καβάλα – Νεκρά τρία αδέλφια μέσα σε φλεγόμενο σπίτι

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Μεσορόπη Δήμου Παγγαίου Καβάλας, όταν τρία αδέλφια ηλικίας 5, 7 και 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην ξύλινη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους, όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους. 
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 04.45, η πυροσβεστική κλήθηκε περίπου στις 5 το πρωί και κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν νεκρά τα τρία αγόρια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο σπίτι, ενώ εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ολοι τους διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.
Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 15χρονος είχε βγει από το σπίτι και όταν αντιλήφθηκε ότι τα δύο αδελφάκια του δεν είχαν βγει, ξαναμπήκε για να τα σώσει. Ομως, εγκλωβίστηκε και πέθανε μαζί τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η αιτία αποδίδεται στην ξυλόσομπα.
Από τις φλόγες κατέρρευσε ο πρώτος όροφος της ξύλινης οικίας, ενώ η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε δύο ακόμη διπλανά σπίτια, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Στο σπίτι βρίσκονταν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.
Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά, διαμένει μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα.
Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να μένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου