Powered By Blogger

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ιταλός γιατρός αποκαλύπτει γιατί άργησαν να πάρουν μέτρα: «Είχαμε φοβικά σύνδρομα μην μας πουν ρατσιστές»!

Ιταλός γιατρός αποκαλύπτει γιατί άργησαν να πάρουν μέτρα: «Είχαμε φοβικά σύνδρομα μην μας πουν ρατσιστές»! Ένας Ιταλός ιολόγος είπε πως η προσπάθεια της χώρας για να μην φανεί «ρατσιστική» τις πρώτες μέρες του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού παρέλυσε κάθε δυνατότητα να ανταποκριθεί έγκαιρα η χώρα στην φονική επιδημία.
Ο καθηγητής της ιολογίας και μικροβιολογίας του πανεπιστημίου της Πάντοβα Dr. Giorgio Palù δήλωσε στο CNN ότι τα μέτρα αναφορικά με τους περιορισμούς στα ταξίδια και ελέγχους στα σύνορα λήφθηκαν τόσο αργά εξαιτίας φοβικών συνδρόμων σε σχέση με το «ρατσισμό».
«Υπήρξε μια πρόταση για να απομονώσουμε όσους έρχονταν από το επίκεντρο της επιδημίας, την Κίνα. Τότε κάποιοι μίλησαν για ρατσιστικά μέτρα, ανασύροντας φοβικά σύνδρομα σχετιζόμενα με ρατσισμό. Επρόκειτο όμως για ανθρώπους που έρχονταν κατευθείαν από το κέντρο της επιδημίας», είπε ο Dr. Palù.
Όπως αναφέρεται η τάση για να μη φανούν να μέτρα ως «ρατσιστικά» και οδηγήσουν σε «στιγματισμό», ήταν μια πολιτική που προωθείτο από τον ΠΟΥ ταυτόχρονα όμως  αφαίρεσαν από την Ιταλία την ευκαιρία να τα λάβει έγκαιρα.
Και τώρα πληρώνει το αντίτιμο με χιλιάδες νεκρούς.
Εξαιτίας κάποιον φοβικών συνδρόμων.





 pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου