Powered By Blogger

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΛΑΣΥΝ κατέθεσε ερώτηση στην ευρωβουλή για τις απαγωγές Ελλήνων ψαράδων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες

Η ΕΛΑΣΥΝ κατέθεσε ερώτηση στην ευρωβουλή για τις απαγωγές Ελλήνων ψαράδων στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτεςΆμεσα η ΕΛΑΣΥΝ (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) κατέθεσε ερώτηση στην ευρωβουλή σχετικά με τις καταγγελίες Ελλήνων πολιτών.
Οι συνταρακτικές καταγγελίες έχουν να κάνουν με τις απαγωγές Ελλήνων πολιτών στον Έβρο (ως επί το πλείστον ψαράδων) από την τουρκική πλευρά οι οποίοι εν συνεχεία ζητούν 5.000 ευρώ για να τους ελευθερώσουν. 
Ακολουθεί η ερώτηση:
«Απαγωγές Ελλήνων ψαράδων από τον τουρκικό Στρατό
Όπως καταγγέλλουν επωνύμως ψαράδες στον ποταμό Έβρο στην ελληνοτουρκική παραμεθόριο, οι οποίοι προσπαθούν σκληρά ώστε να διατηρηθεί η ελληνικότητα της περιοχής, ο τουρκικός στρατός με την απειλή όπλων προβαίνει σε απαγωγές Ελλήνων ψαράδων εντός ελληνικού εδάφους. 
Οι ψαράδες του Δέλτα του Έβρου, αναφέρουν ότι Τούρκοι στρατιώτες έχουν απαγάγει συναδέλφους τους ζητώντας μέχρι και λύτρα ύψους 5000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους, διαφορετικά, ο απαχθείς μπορεί να εκτίσει εως και 6 μήνες στις τουρκικές φυλακές. 
Μάλιστα, κάποιοι απαχθέντες ψαράδες έχουν καταβάλει μέχρι και 4000 ευρώ σε Τούρκους δικηγόρους προκειμένου να απελευθερωθούν και να τους δοθεί πίσω το σκάφος τους, το οποίο ενίοτε οι τουρκικές αρχές κατάσχουν. Οι καταγγελίες αυτές θυμίζουν την περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτικών τον Φεβρουάριο του 2018, που συνελήφθησαν στις Καστανιές από Τούρκους στρατιώτες, σε περιοχή μη μαρκαρισμένη, λίγα μέτρα από την τουρκική μεθόριο. 
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ελληνικά ΜΜΕ , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποκρύπτουν συστηματικά αυτές τις απαγωγές καταδεικνύοντας πόσο διεφθαρμένα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία. 
Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται η Επιτροπή:

1.  Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ψαράδων του Δέλτα του Έβρου;
2.  Ποιες κυρώσεις θα υποστεί η Τουρκία η οποία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου