Η έλλειψη ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση για την εθνική άμυνα είναι πλέον χαρακτηριστική, σε σημείο που όλοι αναρωτούνται εάν θέλει πραγματικά να την ενισχύσει ή το αντίθετο.
Οι ανέξοδες «επικές παραγγελίες» δεκάδων F-35 και φρεγατών Belharra που δεν κοστίζουν «ούτε ευρώ», καθώς πρόκειται για εξαγγελίες και τίποτα παραπάνω για μετά το 2025 (και βλέπουμε) δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
Η πικρή πραγματικότητα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Τουρκία είναι ότι οι δανειστές, με την συνυπογραφή της ελληνικής πολιτικής ελίτ στα τρία Μνημόνια, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Τα παραμύθια ότι τάχα δεν υπάρχουν FREMM από το γαλλικό Ναυτικό ή κάποιο άλλο πλοίο για να προχωρήσουμε στην άμεση παραγγελία του, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πλήρη απραξία, καθώς το διάστημα μέχρι το 2025 θα είναι το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα, είναι ακριβώς αυτό: Παραμύθια.
Αντίθετα η Αίγυπτος αποδεικνύει ότι όποιος ενδιαφέρεται ρωτά και κτυπά πόρτες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός ειδικός Τύπος και δημοσιεύματα εφημερίδων η Αιγυπτος έχει συμφωνήσει με την Ιταλία για την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων φρεγατών FREMM από το ιταλικό Ναυτικό(!) των “Spartaco Schergat" και "Emilio Bianchi”!
Μάλιστα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τραπεζών (Sace, Intesa Sanpaolo, Bnp Paribas και Santander) στην οποία εξετάστηκε και αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της αγοράς εκ μέρους της Αιγύπτου!
Μάλιστα το ποσό που αναφέρεται είναι 500 εκατ. € τουλάχιστον το μισό του συνολικού κόστους για τις δύο FREMM έναντι 1 δισ., όσο κάνει δηλαδή η μια Belarra!
Όπως επίσης αναφέρει ο ιταλικός Τύπος δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη για το ιταλικό Ναυτικό και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει πει το «Ναι».
Να σημειωθεί πως η μια εκ των δύο FREMM η " Emilio Bianchi ", καθελκύστηκε την προηγούμενη εβδομάδα!
Τώρα σε ότι αφορά την μίζερη ελληνική πραγματικότητα, αυτή αναλίσκεται σε δικαιολογίες ότι τάχα δεν υπάρχουν πλοία τώρα διαθέσιμα μεταχειρισμένα για να προχωρήσουμε σε κάποια παραγγελία για αυτό πάμε στις «ψηφιακές» FDI για μετά το 2025-26 γιατί θέλουμε να κάνουμε «Ψηφιακό» πόλεμο και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου