Powered By Blogger

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με εντολή Κ.Μητσοτάκη «ξεπάγωσε» η κατασκευή των νέων «Αλκατράζ» στα νησιά του Αιγαίου!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με εντολή Κ.Μητσοτάκη «ξεπάγωσε» η κατασκευή των νέων «Αλκατράζ» στα νησιά του Αιγαίου!Οργή στο Μαξίμου για την δημόσια δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη για το «πάγωμα» στις κατασκευές των νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και προσωπικό εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης «Οι επιτάξεις και η κατασκευή των έργων συνεχίζεται κανονικά. Τίποτα δεν αλλάζει».
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός «τράβηξε το αυτί» του Ν.Μηταράκη γιατί δεσμεύθηκε δημοσίως για «πάγωμα».
Εν συνεχεία ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ιδιοκτησίας Β.Μαρινάκη, πήρε πίσω την προχθεσινή του δέσμευσή του περί «παγώματος των επιτάξεων μέχρι την Δευτέρα» δηλώνοντας: «Δεν  μίλησα για πάγωμα, αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία ώστε οι τοπικές κοινωνίες υποδείξουν τους χώρους», για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Μάλιστα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να... προχωρήσουν άμεσα οι κλειστές δομές φιλοξενίας. «Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο σχεδιασμό μετά την έκδοση της ΠΝΠ. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα»!
Η θέση του Κ.Μητσοτάκη και η αναγκαστική αναθεώρηση της στάσης του Ν.Μηταράκη που είναι γεγονός ότι «έφαγε πολύ ξύλο» από το Μαξίμου προκάλεσαν την οργή των πολιτών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων στις οποίες κτίζονται οι νέοι οικισμοί.
Ο εκλεγμένος με τη ΝΔ, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης με μια οργισμένη ανάρτησή του στο Facebook διαμηνύει πως δεν πρόκειται να προσέλθει στο ραντεβού με τον Νότη Μηταράκη και διακόπτουν πάλι κάθε συνομιλία με την κυβέρνηση!
Ωστόσο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης καταγγέλλει ότι «η συμφωνία για το πάγωμα υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά»! 
Το Περιφερειάρχης της ΝΔ στην ανάρτηση του αναφέρει:
«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να "παγώσουν" τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι "υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές". ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της.
Ας μην περιμένει αδίκως!».
Ο Κ.Μητσοτάκης, έδωσε ήδη εντολή να μπουν οι μπουλντόζες στις επιταγμένες περιοχές για να αρχίσουν οι χωματουργικές εργασίες των περιφράξεων.
Στις 14 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Θεοδωρικάκου, Μηταράκη, Οικονόμου με την οποία χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής (περίφραξη, χωματουργικά) στην επιταχθείσα έκταση των 625 στρεμμάτων, στο «17» του Αίπους, στη Χίο καθώς και στην Λέσβο και την Σάμο.
Θα ακολουθήσουν με fast track διαδικασίες οι περιβαλλοντικές και κατασκευαστικές άδειες για να μπορούν να είναι έτοιμες οι δομές μέσα σε 5-6 μήνες το μάξιμουμ.
Θα εγκατασταθούν οι μη δικαικούμενοι άσυλο και οι «παραβατικοί» παράνομοι μετανάστες. Θα είναι ημίκλειστοι χώροι, όχι κλειστοί. Κάτι σαν το Αλκατράζ, αλλά... με κάρτα εισόδου και εξόδου των κακοποιών!

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προδιαγράψει ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης σε χθεσινό του άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου