Powered By Blogger

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Κίνημα Σφυρίζω» για να κράζει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την προδοτική συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας

«Βράζει» η βόρεια Ελλάδα για το Μακεδονικό
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών
Αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών θα έρθουν και σήμερα κυβερνητικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη καθώς ομάδες  πολιτών προγραμματίζουν δυναμική διαμαρτυρία στη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ  στην Τούμπα με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».
Την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα υποστηρίζοντας ότι πέτυχε μία καλή συμφωνία για το Μακεδονικό, οι πολίτες της βόρειας Ελλάδας – και όχι μόνο – «βράζουν» εκδηλώνοντας καθημερινά την οργή τους για τη συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα.
Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας της προηγούμενες ημέρες αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου αλλά και τις προθέσεις του απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η τελευταία έρευνα, που διενεργήθηκε σε όλους τους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για το «Βόρεια Μακεδονία» δείχνει ότι το 86% των ερωτηθέντων απορρίπτουν τη συμφωνία ενώ φαίνεται πως εξαφανίζονται  από τον πολιτικό χάρτη οι ΑΝΕΛ λόγω της αλλοπρόσαλλης στάσης τους στο θέμα της συμφωνίας.
Οι διαμαρτυρίες κατά κυβερνητικών βουλευτών και στελεχών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της συμφωνίας των  Πρεσπών με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν και … κρεμάλες.
Η πορεία ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, ενώ οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο έξω από το προξενείο των Σκοπίων επί της Τσιμισκή όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Για σήμερα, τα μέλη από το «Κίνημα Σφυρίζω» έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».
«Πάρτε τη σφυρίκτρα σας και ελάτε μαζί μας, να σφυρίξουμε ειρηνικά έξω από το συριζα!» αναφέρει στη σελίδα το κίνημα και συνεχίζει:
«Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΦΥΡΙΖΩ είναι πραγματικότητα για τη Θεσσαλονίκη. Πολίτες και ψηφοφόροι διαφορετικών κομμάτων αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση του σκοπιανού αλλά και της… γραβάτας στα χέρια τους. Με μια σφυρίχτρα θα διαμαρτύρονται για όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες χωρίς να ενημερωθούν και χωρίς τη συγκατάθεση τους πχ με σχετικό δημοψήφισμα».
Τα μέλη τους δίνουν «ραντεβού» έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας στις 7 το απόγευμα.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων Τούμπας του ΠΑΟΚ προϊδεάζουν με την ανακοίνωσή τους για όσα πρόκειται να συμβούν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κατηγορούν τα κυβερνητικά στελέχη ότι «στις 17 Ιουνίου υπέγραψαν την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη τους, παραδίδοντας την Μακεδονική πολιτισμική κληρονομιά και αναγνωρίζοντας παράλληλα Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, σε ένα κρατίδιο Σλάβων».
Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες, συνεχίζουν, «πως τους περιμένουμε τη Δευτέρα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου