Powered By Blogger

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Καζάνι που βράζει και η Πορτογαλία: Ο πρόεδρός της κατέρρευσε από τις λαϊκές αποδοκιμασίες μπροστά στον Στρατό

Ενα πέπλο πόνου και μελεγχολίας σκεπάζει, απ'άκρου σ'άκρου, όλους τους λαούς στην ευρωζώνη της νότιας Ευρώπης, οι οποίοι υποφέρουν από τα μνημόνια και τα "προγράμματα βοηθείας".
Στην χειρότερη κατάσταση όλων βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία - κατά τις Βρυξέλλες και τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ που πλέον σκέφτονται "πριν από μας για μας" - "βγήκε με θριαμβευτικό τρόπο από τα μνημόνια" και "στέκεται πάλι στα πόδια της".
Ενα ψέμα που συναγωνίζεται μόνο την περίφημη "έξοδο της Ελλάδας στις αγορές" των Σαμαρά-Στουρνάρα τον περασμένο Απρίλιο.
Η Πορτογαλία είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα και μπορεί λογιστικά οι τράπεζές της να τα βγάζουν σήμερα πέρα (δεν είχε δημοσιονομική πρόβλημα  όπως η Ελλάδα, αλλά το τραπεζικό της σύστημα είχε "νοσήσει" βαριά), αλλά ο λαός της που βρισκόταν ήδη στο πάτο του βιοτικού επιπέδου της ευρωζώνης πριν το Μνημόνιο, τώρα πλέον ζει σε μία τρομακτική εξαθλίωση με την φτώχεια να θερίζει ένα ποσοστό της τάξης του 60% των πολιτών.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι πριν δύο χρόνια ήταν η μοναδική χώρα στην οποία οι στρατιωτικοί απείλησαν με επέμβαση αν συνεχιζόταν το χάος.
Κάτι που βέβαια δεν έγινε τότε, αλλά σήμερα ενώπιον των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Γκουάρδα.είχαμε ένα άσχημο σημάδι για την πορτογαλική δημοκρατία:
Στον πανηγυρικό λόγο για την εθνική επέτειο της χώρας ο Πορτογάλος πρόεδρο της δημοκρατίας αποδοκιμάστηκε σφοδρά από περίπου 200 εργαζόμενους, αλλά και συγγενείς των στρατιωτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και οι οποίοι του ζητούσαν να παραιτηθεί για να προηρυχθούν άμεσα εκλογές και να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της
Ξαφνικά και ενώ βρισκόταν μόλις στη δεύτερη από τις συνολικά πέντε σελίδες της ομιλίας του την οποία επισκίαζαν οι φωνές «παραιτήσου» από περίπου 200 διαδηλωτές, ο 75χρονος πρόεδρος κατέρρευσε.
Άμεσα δίπλα του βρέθηκαν άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας που τον μετέφεραν πίσω από την εξέδρα όπου ένας στρατιωτικός γιατρός του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.
Λίγη ώρα αργότερα ο Καβάκο Σίλβα επέστρεψε στην εξέδρα για να συνεχίσει την ομιλιά του από εκεί που σταμάτησε χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την αδιαθεσία του.
Ο τοπικός ηγέτης του συνδικάτου Francisco Almeida δήλωσε ότι "Ηταν λυπηρό αυτό που συνέβη στον πρόεδρο, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αλλάξουμε την πολιτική εξαθλίωσης και κάθε φορά θα είμαστε και περισσότεροι. Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο"!
Τις τελευταίες εβδομάδες διάχυτη είναι πάλι η φημολογία για επικείμενο στρατιωτικό κίνημα προκειμένου να αναδειχθεί μία κυβέρνηση που θα δεσμευθεί ότι θα σπάσει το Μνημόνιο και εν ανάγκη θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ...









 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου