Powered By Blogger

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σε πλήρη παράκρουση Ερντογάν και "Γκρίζοι Λύκοι" για το μικρό Κούρδο: «Έπρεπε να τον εκτελέσουν»!

Σε πλήρη παράκρουση ο Τούρκος πρωθυπουργός και το ακροδεξιό κόμμα των «Γκρίζων Λύκων» ύστερα από την ενέργεια ενός έφηβου Κούρδου να κατεβάσει την τουρκική σημαία σε αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ.
Ακόμη κι αν επρόκειτο για ένα παιδί, ο εισβολέας «θα πληρώσει το τίμημα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σοκ, ωστόσο, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Αχμέτ, Ντουράν Μπουλούτ, ο οποίος ανέφερε πως «όπως έγινε στην Κύπρο όταν Ελληνοκύπριος διαδηλωτής προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό (Σολωμός Σολωμού), το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στο Ντιγιάρμπακιρ».
«Κατεβάζουν την σημαία μέσα από το στρατόπεδο και ο στρατός δεν βγάζει άχνα, οι αξιωματικοί δεν βγάζουν άχνα, οι διοικητές δεν βγάζουν άχνα. Εκείνη η σημαία είναι η τιμή των Τούρκων. Εκείνη τη σημαία ένας Ελληνοκύπριος προσπάθησε να την κατεβάσει και τον έριξαν με μια μόνο σφαίρα. Έπρεπε οι Τούρκοι στρατιώτες να ρίξουν με μια σφαίρα και σ' εκείνο το κάθαρμα που κατέβασε την τουρκική σημαία στο Ντιγιάρμπακιρ», δήλωσε ο ακροδεξιός βουλευτής.
Το κατέβασμα της σημαίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 8 Ιουνίου καταδίκασαν επίσης το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα  «Πολίτης», την τουρκική σημαία κατέβασε ένα παιδί το οποίο εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 14-με 15 χρόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, και κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ στρατού και διαδηλωτών στην πόλη Νίτσε του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους επειδή αυτός που κατέβασε την σημαία ήταν παιδί, έδειξαν ευαισθησία και περιορίστηκαν αντιδρώντας με δύο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου