Powered By Blogger

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δείτε στο χάρτη, ποιές χώρες θέλουν οι φανατικοί Ισλαμιστές να αποτελέσουν το νέο Χαλιφάτο

Η θερινή αντε­πίθεση των φανατικών μέχρι ψυχοπάθειας ισλαμιστών που πλέον απειλούν να καταλάβουν κρίσιμες πηγές και οδούς μεταφοράς ενέργειας στο Ιράκ και να φθάσουν στα πρόθυρα της Βαγδάτης δεν ήρθε σαν κεραυνός εν  αιθρία.

Ο χάρτης, με τις «βλέψεις» των ισλαμιστών για την επιβολή του ισλαμικού νόμου, περιλαμβάνει ακόμα και την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
(και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ: http://musingsoniraq.blogspot.gr/2014/03/iraqs-resurgent-insurgency-interview.html)
Οι Αμερικανοί, συνεπείς στην πολιτική δέσμευση του Μ. Ομπάμα για σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τελικά παρέδωσαν την ασφάλεια του Ιράκ σε έναν ανύπαρκτο ιρακινό στρατό που η εκπαίδευσή του στοίχισε 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αμερικανική εμπλοκή στο Ιράκ κόστισε συνολικά το εξωφρενικό ποσό των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 4.860 Αμερικανούς πολίτες νεκρούς.
Πίσω τους οι Αμερικανοί άφησαν ένα φαύλο και ρεβανσιστικό καθεστώς σιιτών υπό την ηγεσία του προέδρου Μαλικι που δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη συμφιλίωση της χώρας και στην ανοικοδόμησή της με τους απεριόριστους οικονομικούς πόρους που προσέφερε το πετρέλαιο.
Οι σουνιτικοί πυρήνες με την υποστήριξη των οπαδών του καθεστώτος Χουσεΐν και του Μπάαθ ανασυγκροτήθηκαν και υπονόμευαν συστηματικά την ακεραιτότητα του Ιράκ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου