Powered By Blogger

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μικροεπεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ

Σε Σύνταγμα και Ρηγίλλης


Μικροεπεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ
Το Μνημείο Πεσόντων στα Ίμια, έργο της γλύπτριας Ναταλίας Μελά, στην Πλατεία Παύλου Μελά στη Ρηγίλλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, περίπου 3.000 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μνημείο Ιμίων στη Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά την οποία υπήρξαν μικροεπεισόδια.

Κλειστοί οι σταθμοί του Ηλεκτρικού «Μοναστηράκι», «Θησείο» και «Ομόνοια».

Λίγο μετά τις 21:00 άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα που ήταν κλειστός από το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να ανοίξει και εκείνος του Ευαγγελισμού.

Μιλώντας στη συγκέντρωση της ΧΑ, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Εθνική Αυγή», το οποίο όπως είπε θα μπορούν να ψηφίσουν οι «πατριώτες» σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

  • «Εθνική Αυγή» η ρεζέρβα της Χρυσής Αυγής
Λίγο νωρίτερα, είχαν σημειωθεί μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα με περιορισμένη χρήση χημικών και τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι χρυσαυγίτες είχαν πλησιάσει την πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον τους, προκαλώντας παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραδόθηκαν στην κυκλοφορία μετά τη λήξη της συγκέντρωσης γύρω στις 20.00.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν όμως στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου ομάδα αριστεριστών κινήθηκε εναντίον νεαρού που μετέφερε σακίδιο, προκαλώντας και πάλι την επέμβαση της αστυνομίας με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ακόμα και από το σταθμό του Ηλεκτρικού.

Η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις πορείες από την Παρασκευή, χωρίς όμως να «θίγεται το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των δύο συγκεντρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου