Powered By Blogger

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη


 ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη
Τις τελευταίες ημέρες η εκκλησιαστική επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της μισθοδοσίας κληρικών και Αρχιερέων, με αφορμή την οριστικοποίηση του πακέτου των νέων μέτρων και περικοπών.
Με αφορμή και τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της επικαιρότητας για το ύψος των αποδοχών των Αρχιερέων η Μητρόπολη Χαλκίδος με ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μισθοδοσία του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, «οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Σεβασμιωτάτου είναι 1.707,80 €. Οι αποδοχές αυτές, πριν την εφαρμογή του Μνημονίου (Ιούνιος 2009) έφθαναν το ποσό των 2.135,16 €, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς»

 ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη
ΠΗΓΗ: www.amen.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί ο μισθός του δεσπότη,έτσι προτιμούν να ονομάζονται, να είναι αυτός ωστόσο
    απολαμβάνει μια σειρά προνομοίων που τον καθιστούν απλώς φιλοδώρημα:
    -Δωρεάν κατοικία με όλα της τα έξοδα πληρωμένα
    -Δωρεάν μετακινήσεις (οι ενορίες ανάμεσα στα άλλα χαράτσια που πληρώνουν στη μητρόπολη ως ποσοστό επί των ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΩΝ παρακαλώ κι όχι των εισπραχθέντων εσόδων τους, πληρώνουν 2% για το "αυτοκίνητο του μητροπολίτου").
    -Δωρεάν από τα έσοδα των μητροπόλεων άμφίων, εγκολπίων κλπ αξίας συχνά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
    Τους βλέπουμε άλλωστε εμφανώς καλοντυμένους και καλοταισμένους να κυκλοφορούν με τις μερσεντές τους (οι πλούσιες μητροπόλεις όπως η δικιά μας έχουν στόλο αυτοκινήτων που τα πιό ακριβά (vw phaethon πχ) τα χρησιμοποιούν στα κρυφά γιατί ντρέπονται το "ποίμνιό τους" μην τους κράξει.
    Να πιστέψουμε ότι ζουν με το μισθό τους;;;
    το άλλο με τα αποτέτοια του δεσπότη το ξέρεται;;;
    Antonios

    ΑπάντησηΔιαγραφή