Powered By Blogger

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ο Ήρωας και ο άχρηστος


20120818-164508.jpg
The bondholder
Πήγα διακοπές για τρεις μέρες σ’ ένα κοντινό νησί.
Η παραλία 10 χιλιόμετρα από την πόλη. Κάθε δέκα λεπτά λεωφορείο 1.40 εύρο το άτομο.. ξαφνικά ένα τζιπ της αστυνομίας έρχεται στην παραλία.
Κατεβάζει μια οικογένεια με δυο παΐδια. Πρώτη θέση καρέκλα κρατημένη από το μαγαζί. Το τζιπ φεύγει. Το λεωφορείο της γραμμής φτάνει πέντε λεπτά αργότερα.
Από περιέργεια ρωτώ να μάθω ποιος είναι ο κύριος.. « διευθυντής μιας κρατικής υπηρεσίας του νησιού» . Γιατί τον έφερε η αστυνομία ρωτώ; Αφήστε τα κύριε λέει η κοπέλα στο μπαρ «Κάθε σαββατοκύριακο αυτό γίνετε από τρεις τέσσερεις διευθυντές και οι για δυο τέσσερεις φόρες την εβδομάδα.»
Έκανα ένα γρήγορο υπολογισμο..20λιτρα κάθε 100 χιλιόμετρα.. 10 χιλ+ 10 χιλ να γυρίσει για ένα ταξίδι μας κοστίζει 4 λίτρα η 8ευρο κάθε φορά που οι άχρηστοι πάνε παραλία για μια φορά. 10 τέτοια ταξίδια επί 12 εβδομάδες είναι 1000 εύρο για τα μπάνια τους. Δυο μηνιαίες συντάξεις. Δεν υπάρχουν τουλάχιστον 20 000 άχρηστοι; Τότε 40 000 μηνιαίες συντάξεις.. Για τα μπάνια των αχρήστων. Τα γαϊδούρια οι άχρηστοι. Χρησιμοποιούν κρατική παρουσία 
και βενζίνη για να τους πάνε στην θάλασσα.
Μετά από λίγο μίλησα με τον κύριο διπλά μου. Αεροπόρος της Ελληνικής Αεροπορίας.. 3500 ώρες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο. Έμαθα πολλά. Παιδιά που χάσαμε. Ο καθημερινός αγώνας για να υπερασπίσουν το Αιγαίο. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια.. Σηκώθηκε με τα τρία μικρά του παιδιά γιατί έπρεπε να προλάβει το λεωφορείο..
Βλέπετε στην Ελλάδα του σήμερα οι άχρηστοι πάνε τζάμπα με κρατικά τζιπ και οι ήρωες παίρνουν λεωφορείο.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου