Powered By Blogger

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο πρωθυπουργοί στη ΔΕΘ 2011

Η ομιλία των πρωθυπουργών, γιατί έχουμε πλέον δύο σαφέστατα,  στα πλαίσια της ΔΕΘ δεν μας εξέπληξε. Η προσπάθεια εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων συνεχίζεται . Σκοπός τους η διάσωση του εγχώριου και ξένου τραπεζικού συστήματος, η ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων, η φθηνή εξαγορά των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η πλήρης καθυπόταξη των ελεύθερων συνειδήσεων και όσων ακόμα αντιστέκονται σε όλα αυτά.
Οι δύο μας πρωθυπουργοί , εκτελούν με ακρίβεια τις εντολές των ξένων τοκογλύφων .Έτσι μιας και τα νούμερα δεν τους βγαίνουν αφού έχουν ήδη ισοπεδώσει την ελληνική οικονομία, αποφάσισαν να ξαναχτυπήσουν ζητώντας και επιπλέον χρήματα από τον λαό που ήδη έχει δηλώσει αδυναμία πληρωμής. Εφαιρμόζουν μια αδιέξοδη πολιτική και εύλογα τίθεται το ερώτημα : δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ή το κάνουν επίτηδες για να ολοκληρώσουν την χρεωκοπία αλλά με όρους που θα θέσουν τα αφεντικά τους;
Καμαρώνουν για την αύξηση των εξαγωγών και την αύξηση των τουριστών , γεγονότα που είναι ανεξάρτητα από τις κινήσεις της κυβέρνησης . Δηλώνουν ότι η έναρξη επιχειρήσης γινεται πλέον σε μια μέρα αλλά δεν μιλάνε για το ποσες κλείνουν καθημερινά . Δεν μιλάνε για την ανεργία που έχει κάνει ρεκόρ ολων των εποχών, για την παιδεία που παραπαίει ή για την υγεία που έχει γίνει φόβος και τρόμος όσων σκέφτονται να επισκεφτούν νοσοκομείο.
Παρά τους προσφατους φόρους  λόγω του μεσοπρόθεσμου, αποφάσισαν και άλλο φόρο με βάση τα τετραγωνικά ολων των δομημένων ακινήτων. Ο λαός όμως δεν εχει να πληρώσει έτσι και αλλιώς και συνεπώς μας οδηγούν μεθοδευμένα στην απόγνωση και τη σύγκρουση. Ταυτόχρονα δημοσιεύουν λίστες με οφειλέτες βαπτίζοντάς τους φοροφυγάδες χωρίς όμως να δηλώσουν αν αυτές οι επιχειρησεις ή φυσικά πρόσωπα έχουν αληθινή αδυναμία πληρωμής .Έτσι τους διασύρουν επιδεινώνοντας ακόμα περισσοτερο την κατάστασή τους χωρίς να επιτυγχάνουν και την είσπραξη των φόρων απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν ,όπως πιστεύουν , την κοινή γνώμη. Την ίδια στιγμή κανείς από τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος, εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, φίλοι επιχειρηματιών και εργολάβων του δημοσίου, δεν έχει καταδικαστεί αλλά συνεχίζουν να ζούν πλούσια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άραγε από αυτούς ζήταγε σπαρακτικά ο Παπανδρέου να επιστρέψουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα ενώ ο πρωθυπουργός Νο2 δεν έριξε την «αξιοπρέπειά» του σε αυτό το σημείο;
Είναι πλέον σαφές ότι δεν περιμένουμε κανέναν σεβασμό στην λαική θέληση από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από κανέναν κοινοβουλευτικό κόμμα αφού ακόμα και αυτά που διαφωνούν με την κυβερνητική γραμμή δεν προσπαθούν καν να συσπειρώσουν το λαό απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια ξεπουλήματος της χώρας .
Η ώρα που ο λαός θα ξεπεράσει τα στενά συντεχνιακά του συμφέροντα ή μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα ενωθεί σε μια δύναμη αναγέννησης και δημοκρατίας φθάνει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και να τους δείχνουμε το δρόμο της ειρηνικής αντιπαράθεσης ενισχύοντας την ενότητα . Μονο ενωμένοι μπορούμε να επιβάλλουμε την λαική θέληση και να δώσουμε δημοκρατική προοπτική  στο τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου