Powered By Blogger

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ALPHA BANK: Το ΔΝΤ "φούσκωσε" το χρέος κατά 41,7 δισ.!



Άλλη μία είδηση που σας κρύβουν οι εφημερίδες και τα κανάλια. Δριμεία κριτική για τον τρόπο υπολογισμού του ελληνικού χρέους ασκεί η ALPHA BANK στο ΔΝΤ αμφισβητώντας ευθέως την πρακτική που ακολουθεί. Μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα σημειώνει ότι οι λογιστές του ΔΝΤ διόγκωσαν το χρέος κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ...




χρήματα τα οποία προορίζονται για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών, ωστόσο καμία ελληνική τράπεζα δεν τα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής!

Έτσι, σύμφωνα με την ALPHA, κακώς το ΔΝΤ παρουσίασε διογκωμένο το ελληνικό χρέος κατά 172%, στο οποίο εκτός των 30 δισ. ευρώ συμπεριλήφθησαν κι επιπλέον 11,7 δισ. ευρώ, που αποτελούν τις καταπτώσεις εγγυήσεων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, κανείς δεν γνωρίζει εάν ποτέ χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό "αλλά και αυτό το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να χρειαστεί για ένα ή και δύο έτη και στη συνέχεια θα επανέλθει στο κράτος με την πώληση των σχετικών μετοχών στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου".



planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου