Powered By Blogger

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Επικίνδυνα παιχνίδια από την Άγκυρα στον Έβρο: Νέοι πυροβολισμοί από Τούρκους στρατοχωροφύλακες σε δύο σημεία

 Επικίνδυνα παιχνίδια από την Άγκυρα στον Έβρο: Νέοι πυροβολισμοί από Τούρκους στρατοχωροφύλακες σε δύο σημεία
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, καθώς σήμερα όπως και την Τρίτη σημειώθηκαν περιστατικά με πυροβολισμούς από τουρκικής πλευράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο περιστατικό έγινε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, στο χωριό Μαράσια, όπου Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων πυροβόλησαν για εκφοβισμό, ενώ από την απέναντι πλευρά υπήρχε περίπολος της συνοριοφυλακής.
Σήμερα, καταγράφηκε ένα αντίστοιχο περιστατικό, κοντά στο χωριό Τυχερό, με πρωταγωνιστές όμως, αστυνομικούς της Τουρκίας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ, την ώρα που πραγματοποιούσαν περιπολία με βάρκα στον ποταμό.
Υπενθυμίζεται πως δύο επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν και την περασμένη Πέμπτη, όπου στις 22:20, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, με δύο επιβάτες το καθένα, κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του Έβρου και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.
Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, καταγράφηκε και το δεύτερο συμβάν, καθώς φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια, με τους επιβαίνοντες να ρίχνουν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.
 pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου