Powered By Blogger

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Το σκέφτεται η κυβέρνηση για άνοιγμα των σχολείων - Σενάριο για... απομάκρυνση των ηλικιωμένων από τα σπίτια

Το σκέφτεται η κυβέρνηση για άνοιγμα των σχολείων - Σενάριο για... απομάκρυνση των ηλικιωμένων από τα σπίτια
Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για να ανοίξει τα σχολεία ώστε να μπορέσουν σιγά-σιγά και οι γονείς να επιστρέψουν στις δουλειές τους, παρόλα αυτά οι «σκληροί» του κυβερνητικού επιτελείου διαφωνούν λέγοντας πως πρέπει να περιμένουμε... κι άλλο.
Μάλιστα έχει προταθεί το πρωτοφανές σενάριο οι ηλικιωμένοι που μένουν σε σπίτια με μαθητές να... απομακρυνθούν από αυτά!
Εισηγήσεις και πιέσεις για να ανοίξουν τα σχολεία σε ένα διάστημα δεκαπέντε- είκοσι ημερών με στόχο να «αποδεσμευθούν» οι γονείς και να μπορέσει να επανακινηθεί η οικονομία δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο.
Όμως το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων -στο σύνολό τους, μάλιστα- χαρακτηρίζεται από κάποιους στην κυβέρνηση ως «παράτολμο».
Σύμφωνα με όσα προτείνονται, οι ηλικιωμένοι που συνοικούν σε σπίτια με μαθητές θα πρέπει να.... απομακρυνθούν, πηγαίνοντας στα χωριά, ώστε από τη στιγμή που τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία, να μην έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Οι εισηγήσεις αυτές «ζυγίζονται» στο κυβερνητικό επιτελείο και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στο διάγγελμά του, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται ότι αυτές οι εισηγήσεις ανατρέπουν προηγηθείσες, που ήθελαν την επαναλειτουργία των σχολείων να γίνεται σταδιακά, με λίγους μαθητές σε κάθε τάξη και με τους νεώτερους σε ηλικία εκπαιδευτικούς.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου