Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου; «Γιώργο μεγαλώσαμε μαζί» του είπε η Γεννηματά

Όπως τα παιδιά περιμένουν με λαχτάρα τον...
Άγιο Βασίλη, έτσι  και τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Χαριλάου Τρικούπη, αγωνιούν για τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα κάνει ή όχι νέο κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχει μόνο ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά σε αγωνία το ΠΑΣΟΚ .

Νωρίτερα, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας των βουλευτών αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου άκουσε τους βουλευτές, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

«Θα σκεφτώ όσα μου είπατε» τους απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, σε μια προσπάθεια να μεταπείσει τον πρώην πρωθυπουργό, του είπε «Μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά, δεν μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι».

Έκκληση έστω και τώρα να μην προχωρήσει σε ίδρυση νέου Κινήματος απηύθυνε εκ νέου ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος ήταν ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσέγγισαν μετά την ψηφοφορία τον πρώην πρωθυπουργό.

Μιλώντας σήμερα στον Sky, o κ.Κρεμαστινός υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε καμία φατρία, αλλά μοναδικός στόχος του είναι η διασφάλιση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα έκανε γνωστό, ότι συμφωνεί με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και εκλογή προέδρου από τη βάση, αλλά σε ουδέτερο χρόνο και όχι προεκλογικά.

«Σε προεκλογική περίοδο τα κόμματα συσπειρώνονται δεν αποσυσπειρώνονται, αλλιώς ο καθένας  κάνει ό,τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Οι διαφωνίες γίνονται είτε μετεκλογικά είτε σε μία ουδέτερη προεκλογική περίοδο που δεν προμηνύονται εκλογές. Αυτά κάνει ο κάθε χώρος πως είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί διαφορετικά. Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για κριτική των πάντων» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κρεμαστινός .

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία του απευθύνει έκκληση για ενότητα, είχε στείλει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης συνομίλησε περισσότερες από μία φορές τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα και να επιτευχθεί η ενότητα της παράταξης .


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, ο πρώην πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, παρά τις πιέσεις που δέχεται, να προχωρήσει το εγχείρημα του, ωστόσο ότι είναι να γίνει,  θα συμβεί μετά την Πρωτοχρονιά .
 tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου