Powered By Blogger

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εκκλησίες και καφενεία στόχοι διαρρηκτών στις Πρέσπες


Επιδρομή διαρρηκτών, πιθανότατα σκοπιανής προέλευσης, αναστάτωσε τον μικρό οικισμό της Μικρολίμνης στις Πρέσπες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων. Οι κάπου 70 όλοι κι όλοι κάτοικοι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και μόνο όταν ξύπνησαν κατάλαβαν τι είχε συμβεί.
Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν δυο από τις εκκλησίες του χωριού που είναι βυζαντινού και μεταβυζαντινού ρυθμού και φημίζονται για τις νωπογραφίες τους, αλλά είναι άγνωστο αν βρήκαν κάτι για να αρπάξουν και τι ήταν αυτό. Στη συνέχεια, διέρρηξαν και δυο καφενεία και άρπαξαν λιγοστά χρήματα και διάφορα είδη, πριν χαθούν και πάλι μέσα στο σκοτάδι και την παγωνιά.
Ιερόσυλοι χτύπησαν για μια ακόμη φορά ένα κοιμητήριο στην Κορινθία και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα μνήματα για να αρπάξουν χάλκινα αντικείμενα! Οι κάτοικοι που πήγαν να περιποιηθούν τα μνήματα των δικών τους, έμειναν έκπληκτοι από την μανία με την οποία οι δράστες έκαναν αδικαιολόγητους βανδαλισμούς.
Στόχος τους, αυτή τη φορά, ήταν το νεκροταφείο των Αγίων Θεοδώρων όπου έσπασαν τους μαρμάρινους σταυρούς, τις πλάκες και τα τζάμια από τουλάχιστον πέντε τάφους και άρπαξαν μία καντηλιέρα και τρία μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου