Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Γερμανοί εξαγωγείς: Αν πέσει η Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, θα κερδίσει ενώ εμείς θα χάσουμε...


Άντον Μπέρνερ. Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου
Μια άλλη διάσταση στο ελληνικό πρόβλημα αναδεικνύει, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, υποστηρίζοντας ότι είναι ζήτημα γεωπολιτικό και όχι οικονομικό.

Προειδοποιεί για τον κίνδυνο, οτι αν η χώρα πιεστεί πολύ και πάρει την απόφαση να φύγει απο την ευρωζώνη, τότε υπάρχει ο κίνδυνος «να απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

  Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, λέει οτι «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες». 

«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στη Μεσόγειο».
Υποστηρίζει δε ότι «η Γερμανία πρέπει να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης».
Μόνοι τους τα ομολογούν πλέον! Δεν θα μας αφήσουν από την "φυλακή" του Ευρώ(=Μάρκου), για να μην βγούμε από την σφαίρα εξουσίας τους! Θέλουν τον έλεγχο του Αιγαίου για αυτούς και οσους κρύβονται πίσω απο αυτούς! Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί θέλουν να επιβάλλουν δικές τους πολιτικές στην Μεσόγειο για αυτό και προειδοποιεί οτι πρέπει... ( η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης.) Πότε επιτέλους θα πάρουμε χαμπάρι  ότι για αυτό μας φόρτωσαν με χρέη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου