Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μια πιθανή «ανεξαρτησία» της Σκωτίας θα φέρει τα πάνω κάτω στις μυστικές υπηρεσίες


Σύμφωνα με τον  εμπειρογνώμονα σε θέματα ασφαλείας Δρ daniel  Kenealy του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπίας MI6  θα πρέπει να διεξάγει  συνομιλίες με τη CIA σχετικά με  μιά πιθανή  «ανεξαρτησία της Σκωτίας»σύμφωνα με την σκωτσέζικη εφημερίδα scotsman.com .
Η βρετανική υπηρεσία MI6 πρέπει να συζητήσει  την προοπτική της μιας πιθανής «σκωτσέζικης ανεξαρτησίας» με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, και άλλων αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας με ορίζοντα το  δηψοφίσμα του 2014  που θα επιτρέπει εαν υπερψηφιστεί  στην Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη  , αναφέρει έκθεση κορυφαίων αναλυτών στον τομέα των πληροφοριών παγκοσμίως.
Η «ειδική σχέση» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ είναι σχέση "εμπιστοσύνης" πάνω από όλα , σύμφωνα με τον Ακαδημαϊκό , αλλά ο ίδιος δηλώνει: «αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο των πληροφοριών». 
Και πρόσθεσε ότι  «Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να προτρέψει το υπουργείο Εξωτερικών και κοινοπολιτείας (FCO) και των υπηρεσιών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκινήσουν  συζητήσεις με τους αμερικανούς εταίρους τους σχετικά με το πώς Ουάσιγκτον θα αντιδράσει σε μια περίπτωση  ανεξαρτησίας της Σκωτίας.»
Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να θέλουν να εξασφαλίσουν  ότι "η ασφάλεια όλων των Βρετανικών νήσων παραμένει ως έχει" « ισχυρή όσο το δυνατόν».
Αλλιώς ο τομέας συνεργασίας σε θέματα πληροφοριών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου , ΗΠΑ , Καναδά , Αυστραλία , Νέα Ζηλανδία  θα πρέπει να επανεξετασθεί πάνω σε νέα βάση δεδομένων λόγω μιάς πιθανής ανεξαρτησίας της Σκωτίας κατέληξε  ο Δρ Kenealy.
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου