Powered By Blogger

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΑ: Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ


Η Δαμασκός συμφώνησε να προχωρήσει σε τετραήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, ωστόσο θα διατηρήσει το δικαίωμα να απαντάει σε επιθέσεις...
ή βομβαρδισμούς, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας. Η εκεχειρία θα διαρκέσει από την Παρασκευή το πρωί έως τη Δευτέρα.

Επιπλέον, ο σύρος ανώτατος αξιωματικός τόνισε ότι η χώρα δεν θα διστάσει να χτυπήσει «τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες θα κάνουν προσπάθεια να ενισχύσουν τις θέσεις τους, εξοπλιζόμενες», αλλά και την προσπάθεια «γειτονικών χωρών» να διευκολύνουν την είσοδο μαχητών της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποδέχεται ως εκ τούτου να συμμορφωθεί με το αίτημα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάχνταρ Μπραχίμι για την τήρηση κατάπαυσης του πυρός με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή από τις 26 ως τις 29 Οκτωβρίου. 

Παράλληλα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χιλιάδες συριακές οικογένειες που βρίσκονται σε μέρη στα οποία δεν υπήρχε πρόσβαση μέχρι σήμερα, στην περίπτωση κατάπαυσης του πυρός. 

«Η υπηρεσία για τους πρόσφυγες και οι εταίροι της είναι έτοιμοι να στείλουν χιλιάδες πακέτα έκτακτης βοήθειας (...) στις οικογένειες που είναι εγκατεστημένες στις ζώνες στις οποίες δεν υπήρχε μέχρι στιγμής πρόσβαση στη Συρία αν εφαρμοστεί η τετραήμερη κατάπαυση του πυρός», αναφέρει η UNHCR σε ανακοίνωσή της.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου