Powered By Blogger

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη η πύρινη λαίλαπα στην Αχαϊα - Βίντεο σοκ με το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας


Συνεχίζει να καίει το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα.

Ιδιαίτερο βάρος στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάτρα ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ρίψεις νερού πριν να νυχτώσει. Το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς εξακολουθεί να καίει στις περιοχές από Άνω Καστρίστι έως Πλατάνι, ενώ στη περιοχή του Κάτω Καστριτσίου σημειώνονται αναζωπυρώσεις, που όμως αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Νωρίτερα, είχαν εκδηλωθεί μικρές αναζωπυρώσεις σε περιοχές κοντά στο Πλατάνι, αλλά οι πυροσβέστες τις έθεσαν υπό έλεγχο. Πάντως όσο περνούν οι ώρες τόσο μεγαλώνει η αγωνία των κατοίκων για το τι ενδέχεται να συμβεί όταν πέσει το σκοτάδι, αφού θα έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και οχήματα που έχουν φθάσει από άλλες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκαν δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, οι οποίοι αντιμετώπισαν οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω των καπνών.
Παράλληλα σοκ προκαλεί το βίντεο από τη... μη αντίδραση των παρευρισκομένων στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στα Σελλά όπου καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο.
Η λήψη του βίντεο έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».
Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και και διαλυθεί το πανηγύρι…!!!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου