Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μας τύλιξαν σε 50 σελίδες χαρτί



Πριν από λίγη ώρα, παραδόθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων το "Μνημόνιο 2" - ταφόπλακα για τους Έλληνες. Μέσα σε 50 σελίδες χαρτί, εκ των οποίων οι 32 αποτελούν διευκρινίσεις επί των τελικών προτάσεων, καταγράφονται όλα τα νέα επαχθή μέτρα, τα οποία μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να επικυρωθούν από τη Βουλή. Διαβάστε στο planet-greece τη περιλαμβάνουν οι σελίδες...



Τα κείμενα θα κατατεθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια το βράδυ της Κυριακής. Την Πέμπτη το απόγευμα θα συνέλθει το Eurogroup, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να κατατεθεί η έκθεση της τρόικα.

Το υπόμνημα των 50 σελίδων περιλαμβάνει όλα τα νέα μέτρα στα αγγλικά και τα ελληνικά. Επιγραμματικά, τα μέτρα που αναφέρονται είναι:

-Περικόπτεται κατά 20 με 25% ο κατώτερος μισθός, με μέση μείωση στο 22%.

-Οι συντάξεις μειώνονται βάσει τεσσάρων σεναρίων:

  1. Μείωση 10% στις κύριες και 5% στις επικουρικές συντάξεις.
  2. Μείωση 5% στις κύριες και 10% στις επικουρικές.
  3. Μεσοσταθμική μείωση 15% μόνο στις επικουρικές συντάξεις.
  4. Μείωση 20% στις κύριες πάνω από 1.200 ευρώ

-Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα καταργηθούν προνόμια των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και, ουσιαστικά, και η ίδια η μονιμότητα.

-Θα καταργηθούν ή θα περικοπούν σειρά επιδομάτων, μεταξύ άλλων τα πολυτεκνικά και το επίδομα γάμου που αντιστοιχεί στο 10% του μισθού (5% είναι το επίδομα για κάθε παιδί)

-Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν υπάρχει νέα παρέμβαση στο αφορολόγητο όριο, με τα σχετικά σενάρια να αναφέρονται σε μείωση στις 3.000 ευρώ ή ακόμη και σε κατάργηση.

planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου