Powered By Blogger

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΠΟΛΥΘΕΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Γράφει ο Αλέξανδρος Βορτελίνας
Αγαπητό Fimotro
Η κατάσταση στην αποικία μας, έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό, εκτός ελέγχου. Η αισχροκέρδεια βασιλεύει και οι πολιτικοί μας, αφού πρώτα μας κατέστρεψαν, τώρα μας "σώζουν". Στα βρεφικά προιόντα, γίνεται ένα απίστευτο πάρτυ, είτε αυτό... 
αφορά σε πάνες, γάλατα, είδη περιποίησης και λοιπά αναλώσιμα, που χρειάζεται ένα μωρό.
Η εικόνα μιλάει απο μόνη της, στην περίπτωση της Penaten, που ενώ στην Γερμανία τα 50ml κοστίζουν μόλις 1.95 ευρώ, στην Ελλάδα η τιμή είναι 3.62 ευρώ !!. Δεν μιλάμε για την συσκευασία των 150ml όπου εκεί κοστίζει 2.95 ευρώ, ενώ εδώ ξεπερνάει τα 6 ευρώ !!! Δηλαδή, στην συσκευασία των 50ml, η διαφορά είναι της τάξης του 85%, ενώ στην άλλη, 103,3%!!
Στα βρεφικά γάλατα, η κατάσταση παραμένει η ίδια με πριν, όπου τα "πρώτης βρεφικής ηλικίας" -μέχρι 6 μηνών-, πωλούνταν αποκλειστικά στα φαρμακεία, στην τιμή των 28 ευρώ τα 900gr, απο την θυγατρική εταιρία Nutricia της μητρικής Danone, ως Almiron. Σήμερα, μετά τον απεγκλωβισμό απο τα φαρμακεία, που πωλείται και στα Super Markets, η κατάσταση είναι το ίδιο απογοητευτική! Τα 900gr πωλούνται γύρω στα 25 ευρώ.. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κυκλοφορεί απο άλλη θυγατρική της Danone στην Γερμανία, την Milupa, με παρόμοια συσκευασία και διαφορετικό όνομα, το Aptamil που κοστίζει 11.95 ευρώ τα 600gr, οπότε αν το δούμε αναλογικά, στα 900gr συσκευασίας που πωλείται στην Ελλάδα, έπρεπε να έχει 18 ευρώ, αντί 25 ή 27 παλαιότερα.. Μία "μικρή" διαφορά της τάξης του 39-50%!!!
Ευχαριστώ...

FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου