Powered By Blogger

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Α.Τσίπρα με Ρ.Τ.Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι»: «Ψαρωμένος» από το «νεο-οθωμανικό μεγαλείο» μπροστά στον Σουλτάνο





Συνάντηση Α.Τσίπρα με Ρ.Τ.Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι»: «Ψαρωμένος» από το «νεο-οθωμανικό μεγαλείο» μπροστά στον Σουλτάνο(Ανανέωση 16.20) "Ψαρωμένος" και αμήχανος από το "νεο-οθωμανικό μεγαλείο" εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας μπροστά στον "Σουλτάνο" Ρ.Τ.Ερντογάν. Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια από τις πολλές αίθουσες του "Λευκού Παλατιού". 
Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.
Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, η Μπέτυ Μπαζιάνα συναντήθηκε για τσάι με την σύζυγο του Τούρκου προέδρου, Εμινέ. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες.

Πριν από λίγο έφτασε στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρότι ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην Άγκυρα στις 13.30 (Ελλάδας), τελικά έφτασε στις 16.30 (15.30 ώρα Ελλάδας).
Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.
Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.
Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα. 
Στη συνέχεια o A.Tσίπρας θα συναντηθεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
Έπειτα, οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις, ενώ ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν  του 
Το tweet του Α.Τσίπρα μετά την άφιξή του στην Άγκυρα
«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την άφιξή του στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου