Powered By Blogger

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα «βόμβα» ισχυρίζεται πως ο Χριστός ήταν Έλληνας!

 Έρευνα «βόμβα» ισχυρίζεται πως ο Χριστός ήταν Έλληνας! Μια έρευνα η οποία στηρίζεται σε νέα ντοκουμέντα, αναφέρει πως ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν Εβραίος αλλά… Έλληνας. Σύμφωνα με τη σειρά ντοκιμαντέρ της Amazon «Συνομωσίες της Βίβλου)  (“Bible Conspiracies”) τα στοιχεία παραπέμπουν στο γεγονός πως ο χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας, ο οποίος είναι σύγχρονος του Χριστού και πως είναι το πραγματικό πρόσωπο που «κρύβεται» στην Καινή Διαθήκη.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Απολλώνιος ήταν ο υιός του Θεού καθώς γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τον Χριστό και οι διδασκαλίες του ήταν περίπου ίδιες με αυτές του Ιησού.
«Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος τα ίχνη του οποίου μπορούν να εντοπιστούν και εκτός Βίβλου αφότου η Εκκλησία απέτυχε να τον σβήσει από την ιστορία. Το όνομά του ήταν Απολλώνιος ο Τυανέας και γεννήθηκε το 3 ή το 4 μ.χ. στην Τύανα της ρωμαϊκής επαρχίας της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία.
Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπαζόμενος τη διδασκαλία της αποχής από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τόσο τα μαλλιά του μακριά όπως και γένια. Σύντομα οι διδασκαλίες του, τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.
Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται εξηγούν πως ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε, αλλά και πως πραγματοποιούσε θαύματα.
«Τελικά η φήμη του Απολλώνιου εξαπλώθηκε, αλλά  ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρηλιανός, θεωρώντας τον ως κίνδυνο αποφάσισε να τον διώξει καταστρέφοντας ναούς αλλά και αγάλματα προς τιμήν του. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ανέστησε νεκρούς και μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.» αναφέρεται ακόμη.
Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά ο Απολλώνιος έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.
Σε ηλικία περίπου 20 ετών ξεκίνησε την πενταετή σιγή των Πυθαγορείων και σε ηλικία 25 ή 26 ετών έφτασε στην Αντιόχεια.
Υπήρξε θερμός οπαδός της πυθαγόρειας φιλοσοφίας, την οποία όχι απλώς μελέτησε με δάσκαλο τον Εύξενο της Ηράκλειας, αλλά και δεν έπαψε ποτέ να ακολουθεί τις αρχές της σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης ζωής του. Θεωρείται αινιγματική φυσιογνωμία, καθώς παραδίδεται από τον βιογράφο του, Φιλόστρατο, ότι έκανε Θαύματα και προφητείες.


1 σχόλιο: