Powered By Blogger

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η μεγάλη δημοσκόπηση της pulse για το Mega – Η μεγάλη απαξίωση για τα κόμματα και η πρωτιά του ΔΗΣΥ

ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 Η μεγάλη δημοσκόπηση της pulse για το Mega – Η μεγάλη απαξίωση για τα κόμματα και η πρωτιά του  ΔΗΣΥ Μεγάλη δημοσκόπηση διενέργησε η pulse market research για λογαριασμό του Mega, η οποία παρουσιάζει την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η δημοσκόπηση αποτελείτο από δείγμα 1012 ατόμων ηλικίας 18 και άνω με τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία, ενώ η συλλογή στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Παρουσιάζει σημαντικά ευρήματα σε ότι αφορά τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, με τους πολίτες να ιεραρχούν ως μεγαλύτερο σκόπελο την ανεργία, ενώ ακολουθούν οικονομία, διαφθορά διαπλοκή, κυπριακό και υγεία.
Ποσοστά ρεκόρ καταγράφει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς κόμματα και θεσμούς με τους ερωτηθέντες να απαξιώνουν σε ποσοστό 81% τις πολιτικές δυνάμεις.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, το 65%  δηλώνει απαισιοδοξία.
Το 30% των πολιτών δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ 28% αρκετά.
Υψηλότερα ποσοστά συσπείρωσης, παρουσιάζει το ΑΚΕΛ με 71,8% ενώ πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη είναι η συσπείρωση του ΔΗΣΥ, ενώ ανάλογο είναι το ποσοστό της διαφοράς από τον δεύτερο στο τρίτο ΔΗΚΟ.
Η δημοσκόπηση παρουσιάζει παράλληλα την αποδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία εμφανίζεται ως θετική σε ποσοστό 26,9%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής του προέρχεται από τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.
Η πρόθεση για συμμετοχή στις εκλογές είναι σχετικά υψηλή με το 65% να λένε ότι σίγουρα θα ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου και το 13% να δηλώνει ότι μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες.
Η εκτίμηση αποτελέσματος ανά κόμμα παρουσιάζει ως νικητή τον Δημοκρατικό Συναγερμό με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό ισοψηφίας μεταξύ ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολιτών οι οποίοι φαίνεται να έχουν μοιράσει στο 50 – 50 την πίτα.
Οριακά φαίνεται ότι μπορεί να εξασφαλίσουν είσοδο στη βουλή Οικολόγοι και Κίνημα Αλληλεγγύη με ποσοστό που κυμαίνεται από 3-5,5%.
Τέλος το ΕΛΑΜ κυμαίνεται  από 2 – 4%.
picture1.jpg

ndlfkn.PNG

picture3.jpg

picture4.jpg

picture5.jpg
picture6.jpg

picture7.jpg

picture8.jpg

cbv.PNG

picture9.jpg

picture10.jpg

picture11.jpg

picture12.jpg

picture13.jpg

picture14.jpg

enotita-g.PNG

picture15.jpg

picture16.jpg

picture17.jpg

picture18.jpg

picture19.jpg

picture20.jpg

picture21.jpg
TVOne News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου