Powered By Blogger

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η «Ωραία Ελένη» της Κύπρου: "Η θέση του Βενιζέλου προκαλεί θυμηδία - Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος"

H  Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους που επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο διότι έκανε "τουμπεκί" στην πρόκληση της Τουρκίας να χαρακτηρίσει "εκλιπούσα" την Κυπριακή Δημοκρατία, με νέα ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει πως η Ελλάς και το έθνος δεν είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος !
Φυσικά, η Ε.Θεοχάρους έχει δίκαιο διότι ο Ε.Βενιζέλος με την αλαζονεία και την αντεθνική, προδοτική του συμπεριφορά προς τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα άφησε έκθετη την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις!
Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης:
«Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τόσο το ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με την ομιλία μου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώπιον των κυρίων Σαμαρά και Μπαρόζο, δεν αναφέρεται ότι η οργίλη αντίδραση του κυρίου Βενιζέλου εναντίον μου, προκλήθηκε από το εξής απλούστατο ερώτημά μου:
Υπήρξε αντίδραση από μέρους του κυρίου Βενιζέλου για τον χαρακτηρισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας ως εκλιπούσας στο έγγραφο που παρέλαβε ο ίδιος στο Συμβούλιο Σύνδεσης;
Κατανοώ τη στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών γνωρίζοντας ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην έχω λάβει απάντηση στο ερώτημά μου, που αφορούσε και την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Προεδρίας του Συμβουλίου και της ΕΕ, προς ένα κράτος- μέλος, τελόν υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας υπό ένταξιν χώρας.
Εν προκειμένω, η Κύπρος υπέστη μια βάναυση και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη.
Η θέση του κυρίου Βενιζέλου ότι ο [Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μεβλούτ] Τσαβούσογλου (σ.σ. αυτός που επίσης θέλει τα τούρκικα επίσημη γλώσσα της ΕΕ) «δεν είπε δια ζώσης ενώπιον του την επίμαχη φράση αλλά την ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε», μόνο θυμηδία προκαλεί.
Απηύθυνα και εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίου Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάυ, τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε. Αναμένω τις απαντήσεις τους.
Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος».
Η Κυρία Ελένη Θεοχάρους αποδεικνύει ότι ΔΕΝ είναι διατεθιμένη να παραδώσει τα όπλα απέναντι στο ανδρείκελο που ονομάζεται Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και επιβεβαιώνει ότι τελικά ίσως είναι αυτή η Ωραία Ελένη που, σύμφωνα με μία εκδοχή του μύθου, μετά την πτώση της Τροίας κατέφυγε στην Κύπρο για να δώσει από εκεί την έσχατη μάχη υπέρ του Έθνους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου