Powered By Blogger

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βομβαρδισμός σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα


Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν , όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς.



Η Γάζα μετρά νεκρούς για 17η μέρα

«Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι» ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.



Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Κρις Γκάνες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών» από την οβίδα που έπεσε στις 14:50 «πάνω ή κοντά» στο σχολείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προσπαθούν να επαληθεύσουν την πληροφορία.

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου