Powered By Blogger

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...


Στο δίλημμα μεταξύ οριζόντιου κουρέματος καταθέσεων και άτακτου κλεισίματος δύο τραπεζών, με απώλεια όλων των καταθέσεων, βρέθηκε χθες τη νύχτα η κυβέρνηση, ... 
υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος.
«Μας είχε λεχθεί ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν» είπε ο υπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα επιστρέψει σήμερα στην Κύπρος, θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.
«Πρέπει να πούμε ότι εκ πρώτης όψεως είναι μια δύσκολη απόφαση, αν και δεν θίγει άμεσα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Μητσόπουλος και σημείωσε: «Aυτή η απώλεια είναι δυνατόν να αναπληρωθεί από τα υψηλά σχετικά επιτόκια που διαθέτουμε, από 3,5-5% που είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη».
«Επομένως, είναι δυνατόν να αναπληρωθεί αυτό το ποσοστό και η απώλεια που καλούμαστε να καταβάλουμε είναι το όφελος, που είχαμε τα τελευταία τρία χρόνια από τους τόκους» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου