Powered By Blogger

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ζίγκμουντ Μινέικο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων


Σε παλαιότερο άρθρο (μπορείτε να το δείτε κάνονας κλικ ΕΔΩ) είχαμε αναφέρει ότι ο παππούς του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο ΠωλονοΕβραικής καταγωγής Ζίγκμουντ Μινέικο. Ο Μινέικο είχε κόρη την Σοφία η οποία μαζί με τον Γεώργιο Παπανδρέου (γέρο) έκαναν τον Ανδρέα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.
Από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ιωαννίνων βρήκαμε στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ΠωλονοΕβραική καταγωγή του Παππού του Ανδρέα Παπανδρέου - Μινέικο
διαβάζουμε λοιπόν αυτολεξεί:
1871
Διορίσθηκε δήμαρχος ο Γιαγιά Μπέης, ο οποίος και παρέμεινε σε αυτήν την θέση επί δεκαεννέα (19) χρόνια. Από τους επτά (7) δημοτικούς συμβούλους στα Γιάννινα, συνήθως τρείς ήταν μουσουλμάνοι, τρείς χριστιανοί και ένας ήταν εβραίος και αυτό διότι στην Οθωμανική αυτοκρατορία ο πληθυσμός διεχωρίζονταν μέσω της θρησκείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ως μηχανικός του Δημαρχείου προσελήφθη ο Σιγισμούνδος Μινέϊκο που ήταν Πολωνο-Εβραϊκής καταγωγήςήταν πενθερός του Γεωργίου Παπανδρέου.

Υ.Γ. υπενθυμίζουμε ότι κατά τον Μωσαϊκό νόμο Εβραίος λογίζεται αυτός που είναι από Μητέρα Εβραία, αντιγραμμένο φυσικά από τους νόμους του Αθηναϊκού Δικαίου! (αναφέρεται ο νόμος αυτός και από τον Ισοκράτη και από τον Σόλωνα από όπου και το αντέγραψαν -όπως και όλα τα άλλα- οι περιούσιοι).
knossopolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου