Powered By Blogger

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τουρκία: «Άθλια Ένωση» η Ε.Ε. με μισή -κυπριακή- προεδρία




«Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία » δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο μισό του 2012. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ακσάμ", σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε χθεσινές δηλώσεις του από το Λονδίνο απάντησε σε ερώτηση 
δημοσιογράφου  αν  «η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην ΕΕ, αλλά αυτό δεν προκαλεί στην ΕΕ ένα εφησυχασμό από πλευράς στρατηγικής, με αποτέλεσμα να παγώνουν και αυτοί τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων;" λέγοντας "έχετε δίκιο. Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους". 
Τόνισε μάλιστα ότι"το 2012 μπορεί να προκύψει η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση (σσ εννοεί την ΕΕ) θα έχει μία μισή προεδρία". 
Σε απάντηση για τη στάση της Τουρκίας κατά την κυπριακή προεδρία, ο Γκιουλ σχολίασε ότι "τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις. Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι".
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου