Powered By Blogger

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Άσχημη εξέλιξη: Το καθεστώς πέτυχε σημαντική νίκη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης με την βοήθεια Σύρων τζιχαντιστών

Άσχημη εξέλιξη: Το καθεστώς πέτυχε σημαντική νίκη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης με την βοήθεια Σύρων τζιχαντιστών Οι ενισχύσεις με Τουρκμένους τζιχαντιστές που έστειλε η Άγκυρα στην Λιβύη για να στηρίξουν το ισλαμιστικό καθεστώς, δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση της επίθεσης των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη αλλά επέτρεψε στον GNA να καταλάβει τον στρατηγικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης που σημαίνει ότι θα μπορεί απρόσκοπτα να λαμβάνει εφοδιασμό από την Τουρκία.
Τώρα ο LNA αναπτύσει την 21η Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων από την Βεγγάζη ώστε να ανακαταλάβει τον αυτοκινητόδρομο.
Οι συριακές τουρκμενικές τζιχαντιστικές δυνάμεις που πέρασαν ανενόχλητες από τα FIR Ελλάδας και Αιγύπτου, αποδείχτηκαν σφόδρα αποτελεσματικές για τις πρόσφατες νίκες του GNA καθώς με την βοήθεια των Σύρων μισθοφόρων και τριών βομβιστών αυτοκτονίας (ναι, είναι παρεχόμενη μισθοφορική υπηρεσία και αυτό) ο Libya National Army αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο.
Τώρα αναμένονται οι ενισχύσεις από την Benghazi για να ανακαταληφθεί ει δυνατόν και σήμερα.
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ during κατά την συνάντησή του με Αιγύτπιους αξιωματούχους στο Κάιρο ζήτησε την δημιουργία μιας αραβικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας. 
Ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η τουρκική εμπλοκή στην Λιβύη, στην Αθήνα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί ελπίζουν πως κάποια μεγάλη δύναμη (π.χ. ΗΠΑ) θα τιμωρήσει την Τουρκία που... τολμάει να θέλει να γίνει η ίδια μεγάλη δύναμη.
Δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα στην γεωπολιτική....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου