Powered By Blogger

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Έγινε το «πραξικόπημα»: Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Σ.Δανέλλης για να περάσει η Συμφωνία

Έγινε το «πραξικόπημα»: Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Σ.Δανέλλης για να περάσει η ΣυμφωνίαΜέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.
Η απόφαση του κ. Βούτση αιφνιδιάζει την Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο ανασύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών λόγω της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.
Υπενθυμίζεται πως εως τώρα οι τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές πραγματοποιούνταν μετά από συνεννόηση των μελών της «δεξαμενής» των ανεξάρτητων ή μετά από κλήρωση. Η ενέργεια του κ. Βούτση να παρακάμψει την πάγια τακτική  - χωρίς ωστόσο να καταπατήσει τον Κανονισμό – φανερώνει και το άγχος της κυβέρνησης να «συρράψει» νέες πλειοψηφίες ενόψει της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Επίσης, με δεύτερη απόφαση αντικαθίσταται ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ και το κόμμα θα εκπροσωπείται στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας απο τον κ. Πάνο Καμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου