Powered By Blogger

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Το πολωνικό πρόγραμμα "Euroweek" παραδίδει νεαρά κορίτσια στην "ενσωμάτωση"

Το πολωνικό πρόγραμμα "Euroweek" ξεκίνησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της πόλης Κατοβίτσε με την ονομασία "Euroweek School of Leaders" (Σχολείο για Ηγέτες). Επισήμως αφορά την «ενημέρωση των Πολωνών φοιτητών σε τοπικά και διεθνή θέματα μέσω διαφόρων διασκέψεων και σεμιναρίων που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή Πολωνών πρωθυπουργών, υπουργών, πολιτικών διαφόρων επιλογών, πρεσβευτών, προξένων και εκπροσώπων πολλών φιλοευρωπαϊκών (φιλο-ΕΕ) θεσμικών οργάνων».
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1994 και το 1998 ενσωματώθηκε πλήρως ως ένα από τα προγράμματα Erasmus. Το πρόγραμμα Erasmus (που πήρε το όνομα από τον Ολλανδό φιλόσοφο Έρασμο), αφορά την "εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό".
 
Ως «αξίες» του προγράμματος "Euroweek" θεωρούνται: η σκληρή δουλειά, η «θετικότητα», η δημιουργικότητα και το «ανοιχτό μυαλό».


Σχολεία και οργανώσεις νεολαίας άρχισαν να συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Euroweek” και η αποστολή του επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει τη «διαφορετικότητα», τη μετανάστευση και την «ένταξη» (ή "ενσωμάτωση"). Έγινε ένα αριστερό σύστημα κατήχησης για τα παιδιά, που τα ενθαρρύνει να γίνουν "Goalkeepers" ("φύλακες στόχων") για Global Goals ("παγκόσμιους στόχους").

Το Euroweek είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τη νεολαία, σκοπός του οποίου είναι η βελτίωση της αγγλικής γλώσσας, η εκμάθηση της πολυπολιτισμικότητας, η κοινωνική επικοινωνία και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Κάπως έτσι προέκυψαν οι εικόνες που βλέπουμε παρακάτω, όπου ενήλικες μη λευκοί άνδρες (πιθανώς «πρόσφυγες»*) χαριεντίζονται και κάνουν αγκαλίτσες και φιλάκια με παιδιά που είναι σαφώς ανήλικα.

Προφανώς, έχουμε να κάνουμε με ένα "στρατόπεδο αναγκαστικής ενσωμάτωσης" όπου τα παιδιά περνούν το χρόνο τους μακριά από την εποπτεία των γονέων τους.

Τα παιδιά ξεκάθαρα χειραγωγούνται να οδηγηθούν στην αγκαλιά ξένων για λόγους «ενσωμάτωσης» και «ανοιχτού πνεύματος». Μερικά από τα μηνύματα και τα σχόλια που δημοσιεύουν σχετικά με την εκδήλωση στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ερωτικού περιεχομένου, με λέξεις όπως “sexy” και “love” κλπ.

Το Euroweek ξεκίνησε από τον πολιτικό φιλόσοφο Zbigniew Pełczyński, έναν από τους παλιούς συνεργάτες του George Soros. Συμμετείχε στην εξέγερση της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα διετέλεσε καθηγητής πολιτικής στον Bill Clinton στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 
* Ένας σχολιαστής ισχυρίζεται ότι οι μη λευκοί άνδρες δεν είναι «πρόσφυγες» αλλά φοιτητές που διαμένουν προσωρινά, γεγονός που εγείρει το ερώτημα γιατί οι φοιτητές που διαμένουν προσωρινά θα πρέπει να «ενσωματωθούν».


ΚΟ / από εδώ (κι εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου