Powered By Blogger

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Το Πακιστάν βοήθησε την Τουρκία κατά την εισβολή στη Κύπρο το 1974 και εμείς τους δίνουμε τώρα επιδόματα

pakistanoi_(1)__article
Σε μία πρωτοφανή αποκάλυψη προχώρησαν οι Τούρκοι, γνωστοποιώντας την βοήθεια που δέχτηκαν από το Πακιστάν κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Η Τουρκία αποκάλυψε μέσω δημοσιεύματος στο επίσημο πρακτορείο Anadolu πως το Πακιστάν ενεπλάκη στην εισβολή του 1974, βοηθώντας τον Τουρκικό στρατό.
Πρώην Πακιστανός Στρατηγός που πιστεύει (όπως και πολλοί άλλοι) πως η Τουρκία και το Πακιστάν είναι 2 χώρες αλλά 1 έθνος, αποκάλυψε πως μετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Κύπρου το 1974, βοηθώντας (όπως είπε) τους Τούρκους αδερφούς του!
Ο Πακιστανός Στρατηγός εν αποστρατεία Karamat Ahmed Karamat, πρώην Ιατρός Χειρουργός του Πακιστανικού Στρατού, ήταν μέλος της Ιατρικής ομάδας που πήγε στην Τουρκία κατά την εισβολή στην Κύπρο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους τραυματισμένους στρατιώτες και πολίτες.
«Ήμουν Ταγματάρχης όταν διατάχθηκα να ετοιμαστώ άμεσα και να συμπεριληφθώ στην Ιατρική ομάδα για την Τουρκία που θα βοηθούσε τον Τουρκικό στρατό» είπε στο πρακτορείο Anadolu ο Πακιστανός απόστρατος.
«Ήταν 17 Ιουλίου του 1974, όταν η ομάδα μας, που αποτελούνταν από 30 γιατρούς, νοσοκόμους και παραϊατρικό προσωπικό, έφυγε για την Τουρκία, με ειδικό στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, που έφτασε το βράδυ στα Άδανα την Τουρκίας. Αμέσως μετά την άφιξή μας, μεταφερθήκαμε σε στρατόπεδο στην Μερσίνα και την Ταρσό» είπε ο Πακιστανός απόστρατος.
Για τον ίδιο ήταν μια δύσκολη περίοδος, καθώς η γυναίκα του ήταν έγκυος και θα γεννούσε σύντομα με καισαρική τομή, αλλά όπως είπε ο Πακιστανός «οι αδερφοί μας και οι αδερφές μας πολεμούν και χρειάζονται την βοήθειά μου, έτσι, ως στρατιώτης πρέπει να πάω να τους βοηθήσω».
Στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, ο Karamat Ahmed Karamat ήταν στην Μερσίνα και η ομάδα του βοηθούσε τραυματισμένους Τούρκους στρατιώτες, όταν έμαθε πως η γυναίκα του γέννησε ένα κοριτσάκι.
Ο απόστρατος Πακιστανός Στρατηγός γεννήθηκε το 1943 στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν και υπηρέτησε τον Πακιστανικό στρατό (στο υγειονομικό) για 37 χρόνια. Παραιτήθηκε το 2003.
Ο Karamat Ahmed Karamat και η ομάδα του υπηρέτησαν στην Τουρκία ως τον Σεπτέμβριο του 1974, οπότε και επέστρεψαν στο Πακιστάν, ολοκληρώνοντας το καθήκον τους.
«Ακόμη θυμάμαι εκείνες τις ημέρες και τον χρόνο που πέρασα με τους Τούρκους συναδέλφους, αλλά έχω χάσει την επαφή με τους φίλους που έκανα τότε… Δεν υπήρχαν τρόποι για να διατηρηθεί η επαφή μαζί τους τότε» λέει ο Πακιστανός απόστρατος Στρατηγός.
Θυμάται επίσης την φιλοξενία και τον σεβασμό που έδειξαν σε αυτόν και την ομάδα του οι Τούρκοι στρατιωτικοί και οι ντόπιοι στην Μερσίνα και την Ταρσό.
Ο Karamat Ahmed Karamat επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Τουρκία το 2003, ως στρατηγός του Πακιστανικού στρατού.
Η Τουρκία και το Πακιστάν είναι δύο χώρες αλλά ένα έθνος, καθώς οι δύο πλευρές αγαπιούνται, δήλωσε ο Karamat Ahmed Karamat.
Ο Πακιστανός απόστρατος δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναεπισκεφτεί την Τουρκία μαζί με την γυναίκα του κάποια μέρα.
Ο πρώην Πακιστανός Στρατηγός ζητά από τους Πακιστανούς να μάθουν την Τουρκική γλώσσα και από τους Τούρκους την Πακιστανική (Urdu) ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα ο ένας τον άλλο.
Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν στενούς δεσμούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς, καθώς και στρατιωτικούς, ενώ γίνεται εμβάθυνση και των οικονομικών τους σχέσεων.
«Η Τουρκία και το Πακιστάν αγαπάνε ο ένας τον άλλο και διαθέτουν εξαιρετικούς γιατρούς και θα πρέπει να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας» είπε ο Karamat Ahmed Karamat.
Επίσης θύμισε πως οι σχέσεις του Πακιστάν και της Τουρκίας έγιναν στενότερες κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Τουρκίας από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν είναι στενές εδώ και χρόνια. Είναι γνωστό πως Πακιστανοί πιλότοι συνεκπαιδεύονται με Τούρκους πιλότους στο Αιγαίο, όπως είναι γνωστό πως η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία και όπλα μέσω του Πακιστάν. Για το θέμα διαβάστε σχετικά στο άρθρο: Η Τουρκία φτιάχνει πυρηνικά όπλα.
Οι στενότατες σχέσεις Τουρκίας – Πακιστάν θα πρέπει να εξεταστούν με σοβαρότητα και διεξοδικά από τις Ελληνικές αρχές και οι σχέσεις της Ελλάδας, αλλά και την Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Πακιστάν, θα πρέπει να μεταβληθούν αναλόγως.
Anadolu%2BPakistan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου