Powered By Blogger

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια, σειρά της Λεμεσού

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας.Είναι αλήθεια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν την αποδέχτηκε ακόμα.

Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Αλλά ας πούμε ότι θα υπάρξει. Ποιος θα κερδίσει πιο πολύ από αυτήν; Η Τουρκία! Γιατί; Επειδή αν τώρα είναι κυρίαρχη μόνο στον βορρά, μετά από μια τέτοια συμφωνία θα γίνει κυρίαρχη και στον νότο. Σε ολόκληρη την Κύπρο. Δηλαδή όχι μόνο από το Ριζοκάρπασο μέχρι τον Λιμνίτη, αλλά από το Ριζοκάρπασο μέχρι την Πάφο. Πώς; Πολύ απλά. Μήπως δεν αποδέχτηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι 220 χιλιάδες ο τουρκικός πληθυσμός στην ομoσπονδιακή δημοκρατία; Αποδέχτηκε. Τουλάχιστον οι 100 χιλιάδες μήπως δεν είναι από την Τουρκία; Τότε; Αν οι 100 χιλιάδες εκ Τουρκίας δεν γίνουν 400 χιλιάδες μέσα σε τρία χρόνια, θα γίνουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες. Άμα ο καθένας κάνει από τρία παιδιά τουλάχιστον, είναι εντάξει. Ύστερα θα αυξηθούν από γενιά σε γενιά. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να κάνει παιδιά. Μπορεί να κάνει όσα θέλει. Επιπλέον, υπάρχει και οδηγία του σουλτάνου της Τουρκίας. Θέλει μπόλικα παιδιά. Μπορεί να ενθαρρύνει περαιτέρω τους εκ Τουρκίας που θα γίνουν πολίτες στην ομοσπονδιακή δημοκρατία. Σίγουρα δεν θα τσιγκουνευτεί την οικονομική τους στήριξη. Ειδικά για να υπερισχύει η Τουρκία στον πληθυσμό της Κύπρου, δεν θα έχει σημασία γι’ αυτόν μια τέτοια θυσία. Αν κατέκτησε τον βορρά με αίμα, θα κατακτήσει τον νότο χωρίς αίμα. Ουσιαστικά άδικα επιμένει στις εγγυήσεις η Τουρκία. Τι θα κάνει ο στρατός της εδώ; Μπορεί να καταβροχθίσει το νησί άνετα με τον πληθυσμό της και το κεφάλαιό της. Αν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν θα επιμένουν και πολύ στις εγγυήσεις, στην ασφάλεια και στο εδαφικό και θα αποδεχτούν τη συμφωνία. Αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχτηκε τώρα αυτό τον πληθυσμό, δεν θα χάσουν αυτή την ευκαιρία.

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας. Είναι αλήθεια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν την αποδέχτηκε ακόμα. Αλλά ας πούμε ότι την αποδέχεται. Και ότι έγινε και αυτό. Θα ανοίξει άλλος ένας ορίζοντας μπροστά την Τουρκία. Μπορεί να πάρει στα χέρια της και την προεδρία της ομοσπονδιακής δημοκρατίας. Ένας εκ Τουρκίας που έγινε πολίτης της Κύπρου θα αποκτήσει αυτό το δικαίωμα. Μπορεί να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές. Αν κερδίσει, κέρδισε. Μήπως υπάρχει κανένας λόγος για να μην κερδίσει μέσα σε έναν πληθυσμό που υπερισχύουν οι εκ Τουρκίας; Αν ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου ήταν ο Μακάριος, ο τελευταίος θα είναι ένας από την Τουρκία.

Αν ήθελε η Τουρκία θα μπορούσε να το έκανε αυτό και στις μέχρι σήμερα εκλογές στον βορρά. Αλλά δεν το έκανε για να μην μουρμουρίζει κανείς. Επιπλέον, τι ανάγκη έχει να το κάνει; Είναι ευχαριστημένη από την υπηρεσία που της προσφέρουν οι ντόπιοι. Εμπιστεύτηκε για χρόνια τον Ντενκτάς. Εκείνοι που τον διαδέχτηκαν δεν κλόνισαν αυτή την εμπιστοσύνη. Κανείς δεν παρέκκλινε από τον δρόμο της Τουρκίας. Αυτός που φαινόταν πιο επικίνδυνος ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί. Αλλά και αυτός συνετίστηκε όταν κάθισε στον θώκο. Απέδειξε τον εαυτό του. Αν θέλει η Τουρκία, μπορεί να πάρει στα χέρια της όχι μόνο την προεδρία στον βορρά, αλλά και ολόκληρη τη βουλή. Μήπως είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει τον εδώ πληθυσμό της και να τον κατευθύνει; Ειδικά για τον δικτατορικό Ταγίπ Ερντογάν. Είναι αρκετό γι’ αυτό να αποκαλέσει οπαδούς του Γκιουλέν (ΦΕΤΟ) όσους δεν κάνουν αυτό που τους λέει και να τους φυλακίσει. Αλλά είναι ικανοποιημένος και από τους ντόπιους που βρίσκονται μέσα στη βουλή και δεν νιώθει τέτοια ανάγκη. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να βάλει και στις πενήντα εκείνες θέσεις άτομα από την Αλεξανδρέττα, τα Άδανα και την Τραπεζούντα.
Δεν χρειάζεται στρατός για να κατακτήσεις μια χώρα στον σημερινό κόσμο. Ο πληθυσμός και το κεφάλαιο είναι πιο αποτελεσματικά μέσα από τον στρατό. Άδικα επιμένει η τουρκική πλευρά στους όρους που επιμένει για συμφωνία. Ανοίχτηκεμπροστά της μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Κύπρο. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να εξαπλώσει και στον νότο το σουνιτικό ισλάμ, το οποίο διέδωσε σε πάρα πολύ ευρεία κλίμακα στον βορρά. Αν κάνει γρήγορα πριν μετανιώσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για τον πληθυσμό που δέχτηκε, τότε σώθηκε! Πριν 42 χρόνια συνδέσαμε δρόμο από την Κερύνεια στην Ανατολία. Τώρα θα συνδέσουμε και στη Λεμεσό…

Πηγή: http://politis.com.cy/article/sindesame-dromo-apo-tin-kerinia-sira-tis-lemesou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου