Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο: Συγκλονιστικές σκηνές στην Kobane - To YPG σφυροκοπεί την ISIS

"ΚΑΥΤΟ ΑΤΣΑΛΙ" ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
Με τους ενόπλους της οργάνωσης ISIS να έχουν απωθηθεί προσωρινή στα περίχωρα της κουρδικής πόλης  Kobane  στα τουρκο-συριακά σύνορα όλο και περισσότερα στοιχεία και βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις άφορες μάχες που εκτυλίσσονται στην επί τρεις εβδομάδες πολιορκημένη πόλη.
Οι δυνάμεις του YPG έχουν αντιτάξει λυσσώδη αντίσταση στους ενόπλους της ISIS με μάχες κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον εχθρό. Οι Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους ισλαμιστές ενώ επιβοηθητικό ρόλο στον αγώνα τους έπαιξαν και οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, σύμφωνα με δηλώσεις των Κούρδων.
«Είναι τώρα έξω από τις εισόδους της πόλης Κομπάνι. Ο βομβαρδισμός ήταν πολύ αποτελεσματικός και είχε ως αποτέλεσμα την απώθηση του Ισλαμικού Κράτους από τις κύριες θέσεις», δήλωσε ο Ιντρίς Νασάν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της αυτόνομης επαρχίας Kobane.
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποχώρηση από την είσοδό τους στην πόλη και αυτό μπορεί να αποτελεί την αντίστροφή μέτρηση για την αποχώρησή της από την περιοχή», πρόσθεσε.
Μάλιστα οι απώλειες των ισλαμιστών είναι τέτοιες που ο Κούρδος δημοσιογράφος Μουστάφα Εμπντί, είπε ότι «οι δρόμοι της συνοικίας Μάκταλα, στη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κομπάνι είναι γεμάτες πτώματα μαχητών της ISIS»
Μάλιστα οι Κούρδοι μαχητές έχουν εξαπολύσει επίθεση για να απωθήσουν τους ισλαμιστές από τις θέσεις τις οποίες έχουν καταλάβει όλες τις προηγούμενες ημέρες στις παρυφές της πόλης.
Στο πρώτο βίντεο δείτε πλάνα από τις  σφοδρές μάχες  στο Kobane με τους μαχητές του YPG να συγκρούονται με τους ισλαμιστές της ISIS και με τις σφαίρες να πέφτουν κυριολεκτικά βροχή. Στο δεύτερο βίντεο δείτε μια θεαματική υποχώρηση της ISIS μετά την εκδήλωση επίθεσης από το YPG.
Αξίζει να δείτε μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό από τις σφαίρες και τους πυροβολισμούς το περήφανο και γελαστό πρόσωπο μιας μαχήτριας του YPG η οποία όχι μόνο δεν δείχνει να φοβάται από τις σφαίρες που ακούγονται να σφυρίζουν γύρω της αντίθετα στέκεται όρθια δίνοντας εντολές.
1
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου