Powered By Blogger

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χτύπησε η τουρκική ακταιωρός το ελληνικό αλλιευτικό

ΤΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Eντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έλαβε χώρα το περιστατικό όπου ένα μικρό αλιευτικό σκάφος στο Δέλτα του Έβρου εμβολίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τουρκική ακταιωρό, ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους, τρία ναυτικά μίλια από το Δέλτα του Εβρου.
Οι Τούρκοι διέδιδαν στην αρχή ότι ο καπετάνιος του αλλιευτικού είχε παρδεχτεί ότι βρίσκονταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για μισό μίλι περίπου!
H ανεμότρατα «Οι Τρεις Αδελφοί» είχε βγει στα ανοιχτά για ψάρεμα, όταν εμφανίστηκε η τουρκική ακταιωρός, κινούμενη απειλητικά προς το μέρος του αλιευτικού.
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στις 11. 45 ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού ''Τρια αδέλφια'' ( με πλήρωμα δυο Ελληνες και 4 Αιγύπτιους) ενημέρωσε με τον ασύρματο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και του είπε ότι ενώ ψάρευε επί της οριογραμμές των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, αλλά επί της ελληνικής πλευράς, τον πλησίασε τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να του κλάνει έλεγχο.
Ο καπετάνιος επικοινώνησε με το Λιμενικό είπε που βρισκόταν και το Λιμενικό επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε ελληνικά ύδατα.Το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του δυτικά , αλλά η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε -εμφανώς μέσα στα ελληνικά νερά - και το περενοχλούσε συνεχώς με κύκλους κλπ.
Μέσα σε λίγα λεπτά η ακταιωρός εμβόλισε στην πλώρη το αλιευτικό, το οποίο γλίτωσε από σοβαρές ζημιές χάρη στους ελιγμούς του έμπειρου καπετάνιου του.
Το περιστατικό αναστάτωσε τους αλιείς του Έβρου, οι οποίοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μαύρες σημαίες. Είναι άλλο ένα επεισόδειο που προστιθεται στη συνεχιζόμενη προκλητική στάση των Τούρκων, όμω; αυτή τη φορά έχουμε ευθεία αμφισβήτηση ακόμα και των έξι ναυτικών μιλίων (νομίμως η χώρα έχει δικαίωμα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια).
Η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν κλιμακώνει την κρίση που η ίδια δημιούργησε.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου