Powered By Blogger

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ενδοκυβερνητική κρίση λόγω… παρελάσεων – Η ΝΔ αποδοκιμάζει τον Ε. Βενιζέλο

ΝΙΚΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Κρίση στην κυβέρνηση φέρνουν οι παρελάσεις και πιο συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου να επαναφέρει  τόσο τα μηχανοκίνητα όσο και μαχητικό αεροσκαφος κατά τη διάρκεια της φετινής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ στηρίζει πλήρως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην απόφασή του αυτή, αποδοκιμάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που για πρώτη φορά  γίνεται η αιτία  από τότε που ξεκίνησε η συγκυβέρνηση τα δύο κόμματα να συγκρουστούν ευθέως, έστω και για ένα φαινομενικά ήσσονος σημασίας ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ
 «Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων.
Ειδικότερα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των 3 τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και Εθνικής μας ενότητας».
Πάντως αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της ΝΔ ήδη κάνουν πίσω στο θέμα των μαχητικών αεροσκαφών αφού η αρχική ανακοίνωση μιλούσε και για μαχητικά αεροσκάφη...
Εδώ έχουν μπλεχθεί λίγο τα πράγματα αφού απαντούν σε θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΓΕΕΘΑ, δύο ... κόμματα!
Εν πάση περιπτώσει, η ΝΔ έχει πάρει τα μηνύματα από το εσωτερικό της ότι «μέχρις εδώ και μη παρέκει» με τα σοσιάλ- νεοφιλελεύθερα πειράματα που της έχουν κοστίσει τη διαρροή του 1/3 των ψηφοφόρων της προς την ΧΑ και πλέον θέλει να δείξει πως τουλάχιστον σε ζητήματα που ενέχουν υψηλό συμβολισμό όπως είναι η αποκατάσταση των στρατιωτικών παρελάσεων στην αρχική τους μορφή  «δεν πρόκειται και δεν  θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω».
Στο μεταξύ πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση είναι πρακτικά αμελητέο δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν σχηματισμοί οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην επανένταξη τεθωρακισμένων στις παρελάσεις ουσιαστικά επιχειρήθηκε να στοιχειοθετηθεί με αστείες εκφράσεις τύπου «Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα», η ότι «τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης»...
Πρόκειται ασφαλώς για επιχειρήματα επιπέδου δημοτικού λησμονώντας το ΠΑΣΟΚ ότι από η παρουσία μηχανοκίνητων τμημάτων αλλά και αεροσκαφών στις παρελάσεις αποτελεί παράδοση του στρατεύματος εδώ και 60 και πλέον χρόνια  και σε μια πε΄ριοδο όπου ο Ελληνισμός πλήττεται σφοδρά τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό είναι εθνικά εγκληματικό να πλήττει την παράδοση αυτή. Παράδοση η οποία εκτός των άλλων σηματοδοτεί την ψυχική ένωση στρατού και λαού.
Το defencenet.gr αισθάνεται δικαίωση καθώς από την αρχή αγωνίστηκε  με συνέπεια υπέρ της αποκατάστασης της πολεμικής υπερηφάνειας και αρετής των Ελλήνων που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο με μια ολοκληρωμένη και όχι ακρωτηριασμένη, όπως την ήθελαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  στρατιωτική παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου