Powered By Blogger

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αλλαγή σελίδας για το ΚΚΕ

Του Αιμίλιου Περδικάρη 
Αύριο ανοίγει την αυλαία του το συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι το τελευταίο για την Αλέκα Παπαρήγα στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος. 

Η εκλογή νέου γραμματέα θα γίνει από την νέα Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από τις διαδικασίες του συνεδρίου, εν μέσω έντασης και αποκλεισμών για τις απόψεις στελεχών του κόμματος. Ως επικρατέστεροι διάδοχοι της κυρίας Παπαρήγα προβάλλουν πρόσωπα που συμμετέχουν στην κομματική επετηρίδα και στα όργανα του ΚΚΕ, όπως οι Γ. Μαρίνος, Δ. Κουτσούμπας και Ν. Σοφιανός, ενώ φαίνεται ότι δεν «περπατούν» προτάσεις εκτός αυτών, όπως ο άλλοτε γραμματέας της ΚΝΕ, Γ. Πρωτούλης ή ο βουλευτής Θ. Παφίλης. 

Οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής εν όψει του συνεδρίου υπερψηφίστηκαν χθες με πλειοψηφία κοντά στο 97%, όπως και το νέο καταστατικό του κόμματος. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν με ομιλία της κυρίας Παπαρήγα, η οποία ενδέχεται να ξεκαθαρίσει οριστικά τις προθέσεις της, ενώ θα έχει έντονη αυτοκριτική διάθεση, όπως έχει ήδη πράξει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου