Powered By Blogger

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η χώρα των θαυμάτων: Οι πατριώτες συλλαμβάνονται ως «τρομοκράτες της αφίσας» ενώ ρημάζεται από χιλιάδες ένοπλες ληστείες

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος



Σε μια χώρα στην οποία η εγκληματικότητα έχει υπερβεί τα όρια νοτιοαμερικάνικων κρατών οι συλλήψεις πατριωτών που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση της Μακεδονίας και στην Συμφωνία των Πρεσπών και τοποθετούν αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού που προτίθενται να την ψηφίσουν, θεωρούνται πολύ πιο σημαντικές από τις ένοπλες ληστείες, τις δολοφονίες και σωρεία άλλων βαρύτατων αδικημάτων που συμβαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Όμως όταν επί χρόνια τα επιτελεία της Αριστεράς (σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και άλλες αριστερές συνιστώσες) γέμιζαν και γεμίζουν την χώρα με χιλιάδες αφίσες προς έκφραση των αριστερών... ιδεών τους, εκεί δεν υπήρχε κανέναν πρόβλημα.
Δεν ετίθετο θέμα παράνομης αφισοκόλλησης.
Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τις αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών που αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης στις 16 Ιανουαρίου
Οι αρχές συνέλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο άντρες, ηλικίας ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. Όλοι κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση!
Εάν ήταν αριστεροί και κολλούσαν αφίσες διεθνιστικού περιεχομένου όπως «δεν υπάρχουν σύνορα» και «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» προφανώς τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα ενώ οι συλληφθέντες της Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.
Στις αφίσες φαίνεται το πρόσωπο ενός (κάθε φορά) βουλευτή από εκείνους που προτίθενται να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, με το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» και κανένα άλλο σχόλιο. 
Δηλαδή ούτε μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει προτροπή προς εγκληματική πράξη. Ένα ερώτημα τίθεται.
Το ωραίο όμως είναι ότι την ίδια ακριβώς ημέρα είχαμε ένοπλες ληστείες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Γλυφάδα και Καλλιθέα, ενώ έγινε και μια απόπειρα ληστείας στο Μενίδι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, άγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στη Γλυφάδα και αφού απέσπασε χρηματικό ποσό τράπηκε σε φυγή. Λίγο νωρίτερα, δράστης, επίσης με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από περίπτερο, στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα και εξαφανίστηκε.
Ακόμη, στις 04:00, πέντε δράστες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις εταιρείας εμπορίας κρεάτων στην οδό Ορτανσίας στο Μενίδι και, αφού χτύπησαν τον φύλακα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν, για άγνωστο λόγο δεν αφαίρεσαν κάτι και τράπηκαν σε φυγή.
Αλλά αυτά είναι πταίσματα. Πιάσαμε τους «τρομοκράτες της αφίσας» ποιος νοιάζεται για μερικούς... πτωχούς ένοπλους ληστές. Ξέρετε τι τρόμο προκαλούν κάποιοι με ταβανόβουρτσα και νερόκολα που τριγυρνούν το βράδυ βάζοντας αφίσες πατριωτικού περιεχομένου; Να μη σας τύχει...
Τώρα όμως που συνελήφθησαν η χώρα είναι ασφαλής και η Αθήνα δεν μοιάζει πλέον με την «Μπογκοτά» ή την «Καμπούλ» ή άλλες όμορφες «τουριστικές» περιοχές του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου