Powered By Blogger

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτη δήλωση Μ.Νίμιτς από τα Σκόπια για Τσίπρα και Κοτζιά: «Συμφωνούν ότι έχετε μακεδονική ταυτότητα»!

Απίστευτη δήλωση Μ.Νίμιτς από τα Σκόπια για Τσίπρα και Κοτζιά: «Συμφωνούν ότι έχετε μακεδονική ταυτότητα»!«Βόμβα» έριξε από τα Σκόπια κατά της κυβέρνησης Τσίπρα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς δηλώνοντας ότι "Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με την μακεδονική ταυτότητα του λαού των Σκοπίων"!
«Δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ» είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση με τον Νικολά Ντιμιτρόφ.
«Από τότε που θέσατε το θέμα της ταυτότητας, δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ, και πιστεύω ότι η λύση είναι τόσο συνεπής που διατηρεί και ακόμη ενισχύει την ταυτότητα του "Μακεδόνα". Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις στάσεις των δύο χωρών στις θέσεις, αλλά στην Αθήνα δεν άκουσα άρνηση, άρνηση της ταυτότητας». 
Συγκεκριμένα ερωτηθείς, εάν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε ότι δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα αυτό και συμπλήρωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά, δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμαινε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος έχει αποκτήσει δυναμική και πως έχει διαμορφωθεί μία θετική συγκυρία, που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και προσέθεσε πως ήρθε πλέον ο καιρός να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως «είναι θέμα μερικών εβδομάδων, ή λίγων μηνών και πρέπει να κινηθούμε εμπρός, καθώς στις δύο χώρες υπάρχουν αποφασιστικές κυβερνήσεις, που θέλουν να βρεθεί λύση».
Αν δεν υπάρξει άμεση διάψευση από την Αθήνα, αυτό σημαίνει αποδοχή της δήλωσης Νίμιτς με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ακόμα και νομιμοποίησής της...
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου