Powered By Blogger

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ερχεται σφαγή 120.000 αμάχων στην Deir ez-Zor: Μια ολόκληρη μεραρχία του ISIS περικύκλωσε πόλη και αεροδρόμιο!


     
ISIS: «ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ» ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ

Κρίσιμες ώρες για την υπό πολιορκία πόλη Deir ez-Zor και τους 120.000 περίπου κατοίκους που βρίσκονται πολιορκημένοι από το ISIS στην μέση της ερήμου με κίνδυνο να σπάσει η τελευταία γραμμή άμυνας του συριακού Στρατού στην πόλη και να σφαγιαστούν από μια ολόκληρη μεραρχία ισλαμιστών. 
Η ISIS η οποία αποδεικνύεται στην κυριολεξία ένα «επτάψυχο» τέρας κατάφερε να αποκόψει το μοναδικό δρόμο που ενώνει την αεροπορική βάση με την Deir ez-Zor  και τώρα έχει περικυκλώσει τόσο το αεροδρόμιο όσο  και την πόλη την οποία υπερασπίζεται ο συριακός Στρατός και η Εθνικές Δυνάμεις αυτοάμυνας (NDF).
Πάνω από 14.000 ένοπλοι της ISIS βρίσκονται γύρω από την πόλη και τη αεροπορική βάση έχοντας δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε μια προσπάθεια να διαρρήξουν την άμυνα των συριακών δυνάμεων και να εισέλθουν εντός της πόλης, όπου θα εφαρμόσουν τακτικές αστικού πολέμου τις οποίες γνωρίζουν καλά.
Βέβαια η αγωνία είναι για τους 120.000 αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι (αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκλωβισμένοι) στη πόλη και την τύχη που τους περιμένει σε περίπτωση που η οργάνωση καταφέρει να καταλάβει την  Deir ez-Zor καθώς είναι δεδομένο πως θα επακολουθήσουν τρομακτικές σφαγές.
Ήδη η οργάνωση έχει υποσχεθεί σε όσους μετάσχουν στη μάχη από ένα σπίτι και μια γυναίκα, γυναίκες σκλάβες βέβαια οι οποίες θα προέλθουν κυρίως μέσα από την πόλη.
Η αποκοπή της πόλης από το αεροδρόμιο θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις  στο ηθικό των  συριακών δυνάμεων και κυρίως των αμάχων.
Αυτό γιατί το αεροδρόμιο εδώ και δύο χρόνια (από το 2014) που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιορκία είναι η μόνη οδός ανεφοδιασμού σε τρόφιμα αλλά και πυρομαχικά.
Με την αποκοπή του από την πόλη δεν θα είναι δυνατή καμία παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε αυτή με τον κίνδυνο οι κάτοικοί της α λιμοκτονήσουν να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.
Για αυτό άλλωστε η ISIS επιδίωξε την περικύκλωση του αεροδρομίου.
Στην περίπτωση που η πόλη πέσει εκτός από τις σφαγές η ισλαμιστική οργάνωση θα γίνει κυρίαρχος μιας μεγάλης περιοχής από την Ράκκα μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ ενώ παράλληλα θα μπορέσει να ενισχύσει κι τις δυνάμεις της πιο νότια στην περιοχή της Παλμύρας, εφόσον δε θα μεσολαβούν συριακές δυνάμεις.
Στις κρίσιμες αυτές ώρες όλοι στηρίζουν τις ελπίδες τους στη συριακή και κυριότερα στην ρωσική Αεροπορία προκειμένου να αναχαιτιστεί η επίθεση της ISIS, με προβληματισμό όμως για την ρωσική εναέρια κάλυψη από τη στιγμή που η Μόσχα έχει ανακοινώσει μια μερική αναδίπλωση των δυνάμεών της από τη Σύρια.
Τέλος όπως πολλοί εκτιμούν εάν η Deir ez-Zor πέσει οι δυνάμεις της ISIS των 14.000 ενόπλων θα μετακινηθούν για να ενισχύσουν  τη Ράκκα, στην οποία επιτίθεται ο SDF, στην αλ-Μπαμπ και τέλος νοτιότερα στην άλλη αεροπορική βάση που βρίσκεται υπό μερική πολιορκία στην Τ-4 στη περιοχή της Παλμύρας.
Η συριακή και η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιούνσυνεχείς αεροπορικές επιδρομές
Σφοδρές είναι και οι μάχες νότια αι δυτικά στη αεροπορική βάση T-4 με τη συμμετοχή ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52
 If #DeirEzzor is overtaken by #ISIS, thousands of their forces will be freed up.

They can be sent to:

A. al-Bab
B. T4 Airbase
C. Raqqa pic.twitter.com/ysIwhTr0pn





💥 If  is overtaken by , thousands of their forces will be freed up.

They can be sent to:

A. al-Bab
B. T4 Airbase
C. Raqqa
Η καταστροφή των δύο συριακών L-39 στην αεροπορική βάση στις αρχές του μήνα


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου