Powered By Blogger

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Συρία: Η τελική μάχη της Ορθοδοξίας κατά του ισλάμ- Πάνω από 40 χιλ. Ελληνορθόδοξοι πολεμούν τους ισλαμιστές! (Βίντεο)

ellinorthodoxoi
Έπειτα από εκατοντάδες χρόνια βασάνων και διωγμών των ελληνορθόδοξων σε Συρία και Ιράκ,ήρθε η ώρα που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αναδείχθηκαν σε κύριο πολεμικό μοχλό κατά των τρομοκρατών του ISIS.
Η Ρωσία με αφορμή τις επιθέσεις εις βάρων των ορθοδόξων από τους ισλαμιστές τρομοκράτες επικαλείται την εμπλοκή της στον πόλεμο της Συρίας.
Παρά τις σοβαρές απώλειες και τα δεκάδες εκατοντάδες θύματα,πάνω από 40 χιλ ελληνορθόδοξοι της Συρίας και του Ιρακ δίνουν την δική τους τελική μάχη επιβίωσης δίπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών που θέλουν να χτίσουν πάνω σε πτώματα και σε κατεστραμμένα πολιτισμικά μνημεία ένα κράτος παρωδία.

Η μεγαλύτερη μάχη γίνεται αυτή την ώρα για την ανακατάληψή της "Κοιλάδας των Χριστιανών" καθώς ο συριακός Στρατός με την συνδρομή 20.000 Ελληνορθόδοξων Χριστιανών Σύρων και Ασσύριων πολιτοφυλάκων προελαύνει και επέφερε ισχυρά πλήγματα στους τρομοκράτες..(έχουν καταφέρει να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά υψώματα γύρω από την πόλη και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση) …όπως δείχνουν τα πράγματα η μεγάλη χριστιανική πόλη Quraytayn στην ανατολική Χομς σε λίγο θα είναι και πάλι ελεύθερη.

Η πόλη Quraytayn ήταν ο κεντρικός στόχος μετά την κατάληψη της ελληνορθόδοξης πόλης Maheen πριν λίγες μέρες από τις ελληνορθόδοξες κυβερνητικές και ασσυριακές χριστιανικές δυνάμεις (Gozarto Protection Forces Sootooro), και μετά την ανακατάληψή της ολόκληρη η "Κοιλάδα των Χριστιανών" θα απελευθερωθεί.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προέλασαν σταθερά προς τα δυτικά και νότια της πόλης με στόχο την ανακατάληψή της πανάρχαιας-έχει ιστορία 2.000 ετών- ελληνοχριστιανικής πόλης, την οποία την έχουν καταλάβει οι ισλαμιστές τρομοκράτες από τον Αύγουστο.

Πριν λίγες μέρες οι ισλαμιστές εξαναγκάστηκαν από τα ισχυρά χτυπήματα των κυβερνητικών δυνάμεων να υποχωρήσουν ατάκτως μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής ζει μια καθημερινή κόλαση. Εκτελέσεις, βασανισμοί και βιασμοί είναι καθημερινό φαινόμενο..Τώρα πια οι κάτοικοι περιμένουν την σωτηρία τους τους από τον κυβερνητικό Στρατό και τους ομόθρησκους μαχητές του.

Ο συριακός Στρατός κάνει εκκαθάριση στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Quraytayn, ένα έργο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν οργανώσει πολλές και εναλλακτικές θέσεις άμυνας. Κάθε μέτρο γης επανακτάτε με αίμα.

Η πόλη είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας καθώς ακριβώς πίσω της αρχίζει η αχανής συριακή έρημος που φτάνει μέχρι τα βουνά του Jabal Al-Tanf, τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Μετά την ανακατάληψή της μπορούν να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις κυβερνητικών δυνάμεων για προέλαση μέχρι την Deir Ezzor όπου η πόλη πολιορκείται 3,5 χρόνια και δυστυχώς η αντίσταση κατά των τρομοκρατών εφοδιάζεται μόνο από αέρος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συριακού Στρατού συνεχίζεται η προέλαση του συριακού Στρατού βόρεια της Λατάκειας όπου με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας εκκαθαρίζονται όλοι οι ισλαμιστικοί τουρκομανικοί θύλακες.
Δείτε τι δήλωσε :
«Εκκαθαρίσαμε πλήρως το ύψωμα 1122 και έχουμε περικυκλώσει εντελώς την πόλη Σάλμα.»
«Από τους 10.000 τζιχαντιστές στην περιοχή μόνο 2.000 παραμένουν, με τους υπολοίπους να έχουν σκοτωθεί ή τραπεί σε φυγή"»
Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει το πραγματικό κλείσιμο των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, καταστρέφοντας οριστικά τα σατανικά σχέδια της Άγκυρας, η οποία δεν θα μπορεί πλέον να απειλήσει τους Κούρδους της Συρίας, και δεν θα μπορεί να φέρει εις πέρας την δημιουργία ενός τουρκμενικού κράτους.
Δείτε τα βίντεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου