Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τατσόπουλος–Χωμενίδης στηρίζουν Διβάνη για τον ''τζαμπατζή''!

ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Οι συστημικοί "κουλτουριάρηδες" της ελληνικής Αριστεράς, Πέτρος Τατσόπουλος και Χρήστος Χωμενίδης, έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα να υπερασπιστούν τη Λένα Διβάνη, η οποία χαρακτήρισε "τζαμπατζή" τον άτυχο 19χρονο που πήδησε από το τρόλεϊ, κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων και σκοτώθηκε.
Το ακριβές σχόλιο της Λένας Διβάνη για το θέμα ήταν αυτό:
"Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος ήταν ο πρώτος που την υποστήριξε. Για την ακρίβεια, έγραψε στο Facebook: "Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λιντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας".  
Ο κύριος Τατσόπουλος είναι βουλευτής και τον πληρώνει ο ελληνικός λαός
Τα σχόλια δεν ήταν θετικά, ακόμη και από τους "φίλους" του στο κοινωνικό δίκτυο, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν αμέσως είτε διαμαρτυρόμενοι, είτε υπενθυμίζοντας του την παράλληλη ιδιότητα του.
Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης από την άλλη δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας "like" στο διορθωτικό σχόλιό της, το οποίο ήταν το εξής: "Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά, κατέληξε σ´ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ".
Ο Χωμενίδης δήλωσε κάθετος στο "ανθρωποφαγικό λιντσάρισμα".
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, πολλοί ήταν, επίσης, αυτοί που ειρωνικά ταύτισαν τους δυο συγγραφείς με τη Διβάνη, μιλώντας για "ξεπεσμό" των διανοούμενων, για "υποκρισία των δημοσίων προσώπων" και για "απίστευτη επιπολαιότητα". Οι περισσότεροι, βέβαια, έσπευσαν να κοινοποιήσουν κοινή φωτογραφία των τριών και να θυμίσουν τις δημόσιες θέσεις που έχουν αναλάβει:  "Απορώ πως κάθεστε ακόμα και σχολιάζετε τα status ενός ατόμου που σας διατάζει να επιστρέψετε στους φραπέδες σας", σχολιάστηκε χαρακτηριστικά.
"Είναι παράδοξο πως ερμηνεύεται  η αρχή της νομιμότητας από ανθρώπους που πάντοτε έβρισκαν τρόπο να επιβιώνουν με πολιτική μεσιτεία", ανέφερε άλλο σχόλιο. 
"Kυρία Διβάνη, χωρίς να υποστηρίζω τους τζαμπατζήδες και τη μη πληρωμή εισιτηρίων, θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός είναι ιδανικό για συζήτηση περί τζαμπατζήδων; Σοκάρομαι και λυπάμαι για την κρίση σας", σχολίασε διαδικτυακός της φίλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου