Powered By Blogger

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ – Θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα σενάρια

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ – Θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα σενάρια
kouvelis600car
Εξουσιοδότηση να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Βενιζέλος, αντιδρούν βουλευτές του. Συνεδριάζουν οι Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί της Ν.Δ. στο Μαξίμου.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη δείχνουν το δρόμο της εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, μεταξύ των οποίων και αυτό των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μένει μόνον με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε, νωρίτερα, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να εγκαταλείψει την τρικομματική κυβέρνηση και φέρεται να ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και δεύο τουλάχιστον δήλωσαν ότι δεν προτίθεται να πειθαρχήσουν, περιορίζοντας την τυπική κοινοβουλευτική δύναμη των δόυ κομμάτων από τους 153, στους 150 βουλευτές. Αν και μπορεί να επιδιωχθεί η στήριξη βουλευτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτή τη στιμή είναι σαφές ότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος της κυβέρνησης.
Στις δηλώσεις του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε: «Επανέφερα την πρόταση ότι η αναδιοργάνωση και η δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, να γίνει η μεταρρύθμιση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου ο νέος φορέας να είναι αποτελεσματικός και ανεξάρτητος από κόμματα και κυβερνήσεις
Δεν πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία, το «μαύρο» στην ραδιοτηλεόραση ήταν συνειδητή επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων.
Επέμενα αυτός να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος. Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Ήταν απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση ΣτΕ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής, όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα το «μαύρο» και με ότι συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν είναι τυπικό ούτε διαδικαστικό είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας».
Έπειτα, τόνισε: «Δεν υπήρξε συμφωνία, επέμεινα! Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να επέλθει σε αυτήν την λύση την οποία προτείναμε. Σε τίποτε δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».
Έδωσε έμφαση στην μεταρρυθμιστική πολιτική της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την αναζήτηση πολιτικών λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Λέμε «ναι» στην αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό, αλλά όχι σε ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου