Powered By Blogger

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Καλό κουράγιο

Ανάλυση από τον Βιλιάρδο για την δραχμή και χρεοκοπία.

πατήστε εδώ.

Καλό κουράγιο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαταγή εφαρμογής των «Εθνικών Σχεδίων» απέναντι στην Τουρκία εξέδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μετά από συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ

του Γιάννη Πετρίδη Με μία λακωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε την συνάντηση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt ("συζήτησαν θέματα αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας"), αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού. 
Ο Ελληνας υπουργός, λίγο μετά, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία από τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες των τελευταίων ημερών στην περιοχή των Ιμίων και τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων περί "συνεχών επεισοδίων σε Ιμια και Καλόλιμνο" και προχώρησε στην έκδοση διαταγής προς τις Ενοπλες Δυνάμεις για "Αμεση, απόλυτη και ακριβή εφαρμογή των εθνικών σχεδίων υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας". 
Να πούμε ότι τα εθνικά σχέδια περιλαμβάνουν και λεπτομερείς κανόνες εμπλοκής, χωρίς να επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία, αλλά με απόφαση όχι μόνο του τοπικού διοικητή, αλλά και του τοπικού μέσου που αντιμετωπίζει την πρόκληση.
Π.χ. του κυβερνήτη της κανονιοφόρου P269 "Κραταιός", κλάσης Osprey HSY-56A που αναπτύχθηκε στην περιοχή στην "κρουαζιέρα" του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στα Ιμια.
Να σημειώσουμε και κάτι άλλο που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής: Ο Π.Καμμένος μίλησε με τον κυβερνήτη της P269 "Κραταιός", ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η τουρκική ομάδα σκαφών την Κυριακή, αποχώρησε μόλις επτά λεπτά μετά λήψη του μηνύματος του ελληνικού πλοίου.
Τα όπλα του ελληνικού πλοίου και το σύστημα μάχης TACTIKOS είχαν στοχοποιήσει "δια παν ενδεχόμενο" τόσο την ΤΠΚ που επέβαινε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ (κανείς στην κανονιοφόρο δεν γνώριζε ποιος επέβαινε στο τουρκικό πλοίο) όσο και στα δύο σκάφη ειδικών αποστολών με την σαφή διαταγή να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια αποβίβασής τους στα νησιά εφαρμόζοντας τους κανόνες εμπλοκής.
Η κανονιοφόρος της κλάσης είναι εξοπλισμένες με το σύστημα Διαχείρισης Μάχης ΤΑCΤΙCΟS, ραντάρ ναυτιλίας Βridgemaster-Ε, ραντάρ έρευνας αέρος/επιφανείας Variant, ραντάρ ελέγχου πυρός LIROD, ηλεκτροοπτικό σύστημα έρευνας – ιχνηλάτησης Miradοr, πυροβόλο ΟΤΟ Melara των 76mm, πυροβόλο Βοfors/Βreda L70/520R των 40mm, δύο πυροβόλα Rheinmetall των 20mm, δύο εκτοξευτές αναλωσίμων SRΒΟC και σύστημα άφεσης ναρκών M55.
Η έκδοση διαταγής εφαρμογής των εθνικών σχεδίων, στην χρονική συγκυρία που συμβαίνει, αλλά και μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή, αξιολογείται ως κίνηση ιδιαίτερης σημασίας και αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων προς την Αγκυρα και μάλιστα όχι ερήμην των ΗΠΑ...
Όπως υποστήριξαν χθες και σήμερα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαμε δύο επεισόδια σε Ιμια και Καλόλιμνο. Υποτίθεται ότι "Πέντε τουρκικά σκάφη κυνήγησαν και έδιωξαν δυο ελληνικά σκάφη τα οποία έπλεαν απο την Καλόλιμνο προς τα Ίμια". 
Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται, κατα παγία τακτική άλλωστε, πως τα ελληνικά σκάφη είχαν εισέλθει σε χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα εφτά σκάφη, πέντε τούρκικα και δυο ελληνικά, ήρθαν σε αντιπαράθεση και μετά απο εμπλοκή που κράτησε 45 λεπτά στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο αποχώρησαν τα δυο ελληνικά με κατεύθυνση προς την Καλόλιμνο.
 

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον άνθρωπο που βρισκόταν στο κέντρο των γεγονότων: «Έτσι ήρθε η νύχτα των Ιμίων»

TI AΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΑΝΤ/ΓΟΣ (Ε.Α)

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από έναν άνθρωπο που βίωσε την τραγική αυτή νύχτα παρουσιάζει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 268 του Ιανουαρίου του 2017.
 
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
 
Τα άγνωστα γεγονότα από τη νύχτα των Ιμίων 
 
Ήταν πριν από 21 χρόνια. Η  υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα. Θα ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή να αποκαλύψω, για πρώτη φορά,  γεγονότα που βίωσα, γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήταν παρόντες σε άγνωστα γεγονότα. Η συνεισφορά στην αποκατάσταση της αλήθειας είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας που πονάει πολύ, αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις που ίσως -πράγμα που απευχόμαστε- επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. 
 
Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Βρισκόμαστε στην κρίσιμη ημέρα της 30ής Ιανουαρίου 1996, ύστερα από μια σειρά γεγονότων, διπλωματικών αντιπαραθέσεων, πολιτικών δηλώσεων και στρατιωτικών κινητοποιήσεων των δύο εμπλεκόμενων χωρών, της Ελλάδος και της Τουρκίας. 
 
Τα Ίμια, η μικρή στα δυτικά και η μεγάλη στα ανατολικά, βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο χωρών, με πολλά πολεμικά πλοία στην περιοχή αυτή και την κατάσταση έκρυθμη και στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης. 
 
Έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την πολιτική ηγεσία και της αντιμετώπισής της από τη στρατιωτική ηγεσία. 
 
Χωρίς να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, θα αναφέρουμε ότι η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, οι άδειες του προσωπικού έχουν ήδη ανακληθεί, οι Μονάδες του Στρατού έχουν προωθηθεί στους χώρους τελικού προορισμού, η Αεροπορία βρίσκεται σε υψίστη ετοιμότητα και το Πολεμικό Ναυτικό στην πλειοψηφία του εν πλω. Και όμως, αν και γενικά η διαχείριση της κρίσης φαίνεται να εξελίσσεται αρκετά καλά από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας, εντούτοις θα αποκαλύψουμε τα κρίσιμα και ουσιαστικά λάθη που διέπραξε η στρατιωτική ηγεσία και κατά βάση ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Χρ. Λυμπέρης, που ηγείτο των Ε.Δ., ενώ δεν θα αναφερθούμε στα τεράστια λάθη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθόσον αυτά είναι αυταπόδεικτα και από πολλούς έχουν καταδειχθεί. 
 
Τα γεγονότα που θα παρουσιάσω για πρώτη φορά είναι γεγονότα στα οποία ο γράφων ή αξιόπιστος συνάδελφος ήταν ΑΥΤΟΠΤΗΣ μάρτυρας. Δεν θα αναφέρω σκόπιμα ονόματα, αλλά μόνο τα αρχικά τους, όπως και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων στα γεγονότα, πλην ορισμένων, λόγω των σημαντικών καθηκόντων που ασκούσαν.
 
Στο ΕΘΚΕΠΙΧ
 
Υπηρετούσα την περίοδο εκείνη στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ως Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Μαζί μου υπηρετούσαν ως Υπασπιστής Ναυτικού ο μετέπειτα Αρχηγός Ναυτικού, Ναύαρχος Γ.Κ. και ως Υπασπιστής Αεροπορίας ο μετέπειτα ΑΤΑ και νυν δήμαρχος Διστόμου-Αραχώβης Πτέραχος Ι.Π. 
 
Κατά τις μεσημβρινές ώρες μάς καλεί στο γραφείο του ο Δντης του Σ.Γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Ναύαρχος Περίανδρος Λαμπίρης και μας αναθέτει αποστολή μετάβασης στα κέντρα επιχειρήσεων των Γενικών μας Επιτελείων, να παρακολουθήσουμε τις συσκέψεις, με σκοπό την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 21.00, περί των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα των Ιμίων και τις προετοιμασίες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Εγώ, ως αρχαιότερος, θα μετέβαινα και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ). 
 
Έτσι πράξαμε και μεταβήκαμε στα κέντρα επιχειρήσεων των Κλάδων μας, όπου παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε για τα πάντα. Αφού ενημερώθηκα πλήρως για την κινητοποίηση του Στρατού Ξηράς, μετέβην στο ΕΘΚΕΠΙΧ, όπου παρακολουθούσα τις εξελίξεις και σημείωνα ό,τι ήταν ενδιαφέρον για την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
 
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι όλοι οι συνάδελφοι, όλων των Κλάδων, ανεξαρτήτως βαθμού, μας παρείχαν (σε όλους τους Υπασπιστές του Προέδρου της Δημοκρατίας) πλήρη ενημέρωση, με όλα τα στοιχεία, ανεξαρτήτως διαβάθμισης, λόγω του μεγάλου σεβασμού που έτρεφαν όλοι προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθόσον εκτός της αγάπης και του σεβασμού προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν συνάμα και ο φυσικός μας ηγέτης, ως ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει του Ελληνικού Συντάγματος. 
 
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτρεφε τα ίδια συναισθήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και σε κάθε επίσκεψη οπουδήποτε στην Ελλάδα απαιτούσε μετ’ επιτάσεως επίσκεψη στον αντίστοιχο Σχηματισμό της περιοχής και ενημέρωση από τον Διοικητή του. Έτσι όλοι οι συνάδελφοι μας παρείχαν κάθε πληροφορία, μας επέλυαν όλες τις απορίες και συμμετείχαμε ως παρατηρητές σε κάθε σύσκεψη που κρίναμε ότι ήταν αναγκαία. 
 
Περί τις 18.30 παρευρέθηκα στην κύρια σύσκεψη στο ΕΘΚΕΠΙΧ, όπου εκεί, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ, γίνεται ενημέρωση και δίδονται οι κατευθύνσεις. Την περίοδο εκείνη οι Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνταν σε μια εθνικής κλίμακας ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατεύματος), την άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1996». Προς μεγάλη μου έκπληξη η ενημέρωση, που άρχισε στις 18.30, ξεκίνησε με την ενημέρωση για την ΤΑΑΣ «Αλέξανδρος» και ουδείς αναφερόταν για την κατάσταση στα Ίμια. Η ενημέρωση για την ΤΑΑΣ διήρκησε τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά άρχισε η ενημέρωση για την κατάσταση στα Ίμια, η οποία διήρκησε πολύ λιγότερο, περίπου 10 λεπτά.
 
Όλοι οι Κλάδοι ανέφεραν εν τάχει, τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έγιναν και τη στρατιωτική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σύμφωνα με τις διαταγές που είχαν εκδοθεί.
 
Στο τέλος έλαβε τον λόγο ο Α/ΓΕΕΘΑ και αφού συμφώνησε με τις εκτιμήσεις των επιτελών, έκανε μια ερώτηση ουσίας: «Πότε εκτιμάτε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση της κρίσης;»
 
Τότε ένας Υποναύαρχος απάντησε: «Πάντως όχι απόψε, κ. Αρχηγέ, αλλά σε 1-2 ημέρες», αναφέροντας κάποιες δικαιολογητικές σκέψεις. Τότε ο Α/ΓΕΕΘΑ απάντησε: «Συμφωνώ μαζί σας. Εκτιμώ και εγώ ότι δεν θα είναι απόψε η κρίσιμη ημέρα».
 
Έτσι λοιπόν τελείωσε η καθοριστική ενημέρωση στο ΕΘΚΕΠΙΧ και όλοι έμειναν με την εντύπωση ότι τη νύχτα της 30ής προς 31η Ιανουαρίου δεν θα γινόταν κάτι το συνταρακτικό. Εξάλλου τα πλοία μας εκείνη την εν ώρα ήταν εν πλω, με κατεύθυνση προς την περιοχή των Ιμίων, όπου αναμενόταν να φθάσουν λίγο αργότερα. 
Στην Προεδρία της Δημοκρατίας
 
Μετά την ενημέρωση και αφού παρέμεινα λίγο ακόμη, μετά τις 20.00 μετέβην στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου στο γραφείο του Ναυάρχου συναντηθήκαμε όλοι μας και εκεί ενημερώσαμε τον Δντη μας, τον αείμνηστο Ναύαρχο Λαμπίρη Περίανδρο. 
 
Κατόπιν, περί τις 21.00, μεταβήκαμε στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερώσουμε τον κ. Πρόεδρο. 
 
Εκεί με τη σειρά μας ο ένας μετά τον άλλον οι τρεις Υπασπιστές ενημερώσαμε πλήρως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις, την προετοιμασία, τις στρατιωτικές κινήσεις, την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και όλα τα σχετικά περί της κατάστασης των Ε.Δ. και της κρίσης των Ιμίων. 
 
Ο κ. Στεφανόπουλος, αφού άκουσε προσεκτικά την ενημέρωσή μας, ρώτησε: «Πότε είπατε ότι εκτιμούν τα Επιτελεία μας ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση της κρίσης;»
Του απήντησα ότι σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ, η κορύφωση της κρίσης δεν αναμένεται απόψε (30-31 Ιανουαρίου 1996), αλλά αργότερα, σε 1-2 ημέρες. 
 
Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ανήσυχο ύφος, μας απήντησε: «Γιατί εγώ νομίζω ότι απόψε θα φθάσουμε στην κορύφωση της κρίσης; Γιατί εγώ νομίζω ότι όλα θα κριθούν απόψε; Έτσι εκτίμησαν τα Επιτελεία μας;».
 
Και γυρίζοντας στον Δντη του Σ.Γ. είπε: «Κύριε Ναύαρχε, θέλω να έχετε συνεχή επαφή με τα Επιτελεία και να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Αν μάθετε οτιδήποτε ανησυχητικό, οιαδήποτε ώρα της νύχτας, μη διστάσετε να με πάρετε τηλέφωνο για να με ενημερώσετε». 
 
Αυτά έγιναν τη μοιραία νύχτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα γεγονότα που ακολούθησαν να δικαιώνουν τον κ. Στεφανόπουλο, με την κατάληψη της δυτικής νησίδας των Ιμίων από Τούρκους κομάντος, την πτώση του Ε/Π με τη θυσία των τριών στελεχών του Π.Ν. και τα υπόλοιπα με τη συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας με μεσολάβηση των ΗΠΑ και τις ευχαριστίες του Έλληνα πρωθυπουργού προς τις ΗΠΑ μέσα στη Βουλή. 
 
Από το παραπάνω γεγονός διαπιστώνουμε ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εκτίμησε σωστότερα την κατάσταση από το ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ και αυτό λέει πολλά. 
 
Ο περίφημος διάλογος Α/ΓΕΕΘΑ 
 
και Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων 
 
Το δεύτερο περιστατικό που θα αναφέρω, μου το διηγήθηκε φίλος και συμμαθητής μου από τη ΣΣΕ, ο οποίος ήταν υπηρεσία το μοιραίο εκείνο βράδυ στο ΕΘΚΕΠΙΧ, ως εκπρόσωπος του Στρατού Ξηράς. 
 
Φυσικά εκείνο το βράδυ ουδείς κοιμόταν και στο ΕΘΚΕΠΙΧ μετά τα μεσάνυχτα οι πάντες ήταν σε εγρήγορση και θα λέγαμε σε κατάσταση πολέμου. 
Μετά την πληροφορία περί κατάληψης της δυτικής Ίμια από Τούρκους κομάντος και την τραγική εικόνα της Ελλάδος, όπου το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζε στη Βουλή, αντί στην προβλεπόμενη θέση του σε περίοδο κρίσης, στα υπόγεια του υπουργείου Άμυνας, με τον Α/ΓΕΕΘΑ να περιμένει εκτός αιθούσης για αρκετή ώρα, αποκομμένος από εξελισσόμενες κρίσιμες πληροφορίες, τον Διοικητή της ΕΥΠ να περιμένει έξω από το ΚΥΣΕΑ και ποτέ να μην μπαίνει μέσα για να ενημερώσει και άλλα τραγικά που μας πληγώνουν και μόνο να τα αναφέρουμε, ο Α/ΓΕΕΘΑ επιστρέφει στο Γενικό Επιτελείο και γίνεται σύσκεψη στο ΕΘΚΕΠΙΧ για το πώς θα αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση. Τότε ρωτά τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (Δ/ΔΕΔ/ΓΕΣ), Υποστράτηγο Δ.Ν., πώς μπορούν να καταλάβουν τη δυτική Ίμια και να διώξουν τους Τούρκους κομάντος και ακολουθεί ένας εκπληκτικός διάλογος:
 
Α/ΓΕΕΘΑ: «Στρατηγέ, μπορείτε να ανακαταλάβετε τη δυτική Ίμια και να διώξετε του Τούρκους;»
 
Δ/ΔΕΔ: «Κύριε Αρχηγέ, βεβαίως μπορούμε και οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν με επιτυχία αυτή την αποστολή. Όμως, όπως θα γνωρίζετε, οι Τούρκοι δεν πήγαν εκεί για εκδρομή και δεν θα φύγουν αν τους πούμε ευγενικά να φύγουν. Ίσως απαιτηθεί να κάνουμε χρήση των όπλων, οπότε θα έχουμε εμπλοκή. Για αυτό λοιπόν, κύριε Αρχηγέ, είστε διατεθειμένος να μου παράσχετε ναυτικά πυρά, αν απαιτηθούν και σας τα ζητήσω;»
 
Α/ΓΕΕΘΑ: «Όχι».
 
Δ/ΔΕΔ: «Αν απαιτηθούν τότε αεροπορικά πυρά, είστε διατεθειμένος να μου τα παράσχετε;»
Α/ΓΕΕΘΑ: «Φυσικά, όχι».
 
Δ/ΔΕΔ: «Ε, τότε, κύριε Αρχηγέ, να πάτε μόνος σας να τους βγάλετε». 
 
Το «θράσος» του διευθυντή της ΔΕΔ εξέπληξε. Για τους γνωρίζοντες όμως υπήρχε αιτία. Στην αρχή της κρίσης και όταν σχεδιαζόταν η επιχείρηση, ο Α/ΓΕΕΘΑ αρνήθηκε την εμπλοκή του Στρατού Ξηράς (αρνήθηκε στον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ να αναλάβει την ευθύνη φύλαξης του συμπλέγματος των νήσων Ίμια και Καλόλιμνος στην περιοχή) και ανέθεσε την αποστολή αυτή στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και όχι στην ΑΣΔΕΝ και στις Ειδικές Δυνάμεις που διαθέτει οργανικά, λειτουργώντας κλαδικά, ως Αξκος του Ναυτικού, και όχι διακλαδικά, ως Αρχηγός των Ε.Δ. της χώρας. 
 
Αν και ευφυής και ικανός Αξκος ο Α/ΓΕΕΘΑ, οι αποφάσεις του είχαν κλαδικό (ναυτικό) χαρακτήρα, με μοιραία αποτελέσματα. Αγνόησε το παγκόσμιο και διαχρονικό δόγμα ότι ο Στρατός διαχειρίζεται την ξηρά, η Αεροπορία τον αέρα και το Ναυτικό τη θάλασσα, και ανέθεσε αποστολή φύλαξης-άμυνας χερσαίου χώρου και αποτροπής χερσαίων επιθετικών κινήσεων σε τμήματα του Ναυτικού, τα οποία για τις αποστολές που προορίζονται μπορεί να είναι άριστα εκπαιδευμένα, ανεπαρκή όμως για άλλου είδους επιχειρήσεις και αποστολές. 
 
Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στον σχεδιασμό για την επάνδρωση των Ιμίων, αν και πήραν εντολή δύο ομάδες των ΜΥΚ να επανδρώσουν τις δύο νησίδες των Ιμίωα, τελικά επανδρώθηκε μόνο η ανατολική και έμεινε αφύλακτη η δυτική. 
 
Ο λόγος; 
 
Δεν είχαν μπαταρίες για τους σταθμούς ασυρμάτους, διότι τους είχε πάρει η ομάδα που είχε επανδρώσει τα ανατολικά Ίμια, ως εφεδρικές, έτσι δεν μετέβησαν στα δυτικά Ίμια, αυτή που έμεινε αφύλακτη και πήγαν οι Τούρκοι κομάντος! 
 
Το τελευταίο γεγονός αναφέρεται, καθόσον έχει γραφτεί ήδη στον Τύπο και έχει λεχθεί και από την τηλεόραση.
 
Συμπερασματικά μπορούμε 
 
να αναφέρουμε τα παρακάτω:
 
Α. Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της κατάστασης τη μοιραία ημέρα της κρίσης των Ιμίων, ο Α/ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ δεν εκτιμούν σωστά τον χρόνο σχετικά με την κορύφωση της κρίσης, εν αντιθέσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο που αντελήφθη την κρισιμότητα της κατάστασης και εκτίμησε σωστά τον χρόνο κορύφωσης της κρίσης, καταλήγοντας ότι όλα θα κριθούν αυτή τη νύχτα. 
 
Β. Τη λανθασμένη επιλογή του Α/ΓΕΕΘΑ να αναλάβουν την αποστολή φύλαξης των Ιμίων άνδρες της ΜΥΚ του Ναυτικού, αντί οι προβλεπόμενοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Στρατού και γενικά να αναθέσει την ευθύνη και την αποστολή στην ΑΣΔΕΝ, που είναι και η υπεύθυνη για την άμυνα των νήσων του ανατολικού Αιγαίου, λειτουργώντας κλαδικά υπέρ του Ναυτικού και όχι διακλαδικά, ως όφειλε.
 
Γ. Το τυχαίο αλλά χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης και της εν γένει νοοτροπίας γεγονός, της έλλειψης μπαταριών για τους ασυρμάτους της ομάδας των ΜΥΚ που θα επάνδρωνε τη δυτική Ίμια και οι επακόλουθες συνέπειες από το γεγονός αυτό.
 
Επειδή θεωρώ ότι η υπόθεση των Ιμίων ακόμη προκαλεί συναισθηματικά τραύματα στην πλειονότητα των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο στα στελέχη των Ε.Δ. και ιδιαίτερα σε αυτούς που «συμμετείχαν» από τη θέση που υπηρετούσαν τότε και όπως είπε και ο εθνικός μας ποιητής «Εθνικόν το Αληθές», είκοσι ένα χρόνια μετά καταθέτω τις προσωπικές μου αναμνήσεις, ιδιαίτερες πληροφορίες και εκτιμήσεις για τα γεγονότα της εποχής εκείνης, ως ενημέρωση της ηγεσίας των Ε.Δ., με την ευχή και την ελπίδα ποτέ ξανά να μη συμβούν παρόμοια γεγονότα.
 
* Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ-Όταν ο Χριστοφοράκος και η συμμορία του παρακολουθούσε την πορεία Χριστόδουλου προς τον θάνατο…


ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ».

cf87cf81ceb9cf83cf84cebfceb4cebfcf85cebbcebfcf83-1Όλες οι αναφορές από τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου και τα περιβόητα «Intelligence Reports»


Τι τον ένοιαζε τον αρχιπράκτορα εάν όντως πέθαινε ο Χριστόδουλος;

Πως ήξεραν οι «πληροφοριοδότες» πράγματα που δεν ήξερε ουδείς άλλος στην Ελλάδα;

Γιατί ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί οι συντάκτες των Intelligence Reports παρότι προανήγγειλαν ακόμα και μαζικές δολοφονίες Ελλήνων πολιτών;

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ SIEMENS

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο άνθρωπος που συγκλόνισε με τον πατριωτικό και χριστιανικό λόγο του -όσο ελάχιστοι- τις ψυχές των Ελλήνων, είχε προσελκύσει και το ενδιαφέρον πολλών σκοτεινών κέντρων και προσώπων εντός και εκτός Ελλάδας – για ευνόητους λόγους. Μερικοί από εκείνους που συγκέντρωναν και επεξεργάζονταν πληροφορίες για εκείνον την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της υγείας του ήταν μέλη του κυκλώματος της Siemens.

“Γκλύγκσμπουργκ και Ελ Σιντ”

Τα περιβόητα Intelligence Reports ανέφεραν συχνά τις εξελίξεις για την πορεία της υγείας του. Η έκβαση των πραγμάτων απέδειξε ότι σε γενικές γραμμές έκαναν επιτυχείς προβλέψεις, αφού διέθεταν πηγές κοντά (ή ορθότερα μέσα) στο ιατρικό του επιτελείο. Αξιοσημείωτο είναι το ιταμό, απαξιωτικό και σκωπτικό ύφος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος της Siemens για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί για έναν άνθρωπο που πάλευε με τον καρκίνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί απόσπασμα από Intelligence Report της 9ης Ιουλίου 2007, όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε ήδη συμπληρώσει έναν μήνα νοσηλείας στο Αρεταίειο νοσοκομείο:

«Στο παράθυρο του Αρεταίειου νοσοκομείου σχεδιάζουν να βγάλουν τον Χριστόδουλο τις επόμενες ημέρες τα κυκλώματα των δελφίνων και οι παρατρεχάμενοι, για να τον δούνε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ για να τον δει ο λαός ότι είναι καλά, να ησυχάσουν κάπως τα πράγματα και να συνεχίσουν κι αυτοί ανενόχλητοι την κούρσα διαδοχής. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως με τον Παύλο Γλύγκσμπουργκ, τον Σεραφείμ, τον Α. Παπανδρέου και τον Ελ Σιντ»…

Η επιτυχής πρόβλεψη

Στις 20 Αυγούστου 2007, 48 μόλις ώρες έπειτα από την αναχώρησή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τις ΗΠΑ, ένα Intelligence Report αποστέλλεται στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον ενημερώνει ότι το ταξίδι είναι μάταιο. Η μεταμόσχευση, στην οποία είχαν επενδύσει ελπίδες εκατομμύρια Ελλήνων που προσεύχονταν για τον “Χριστόδουλο της καρδιάς τους”, αποτελούσε ανέφικτο ενδεχόμενο. Τίτλος της αναφοράς “Η Υγεία του Αρχιεπίσκοπου”. Σε τμήμα του κειμένου διαβάζουμε:

«Γιατρός, μέλος της ομάδας των θεραπόντων του Αρχιεπισκόπου ισχυρίζεται ότι “το πιθανότερο είναι να μην υποβληθεί σε επέμβαση στις ΗΠΑ ο Χριστόδουλος, για τον απλό λόγο ότι δεν γίνονται ούτε εκεί τέτοια θαύματα. Η ομάδα Τζάκη τελικά, μετά τις ενδεδειγμένες κλινικές εξετάσεις, είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσει να μην επέμβει χειρουργικά λόγω του μεταστατικού καρκίνου των εντέρων που με την καταστολή η οποία θα επακολουθούσε της μεταμόσχευσης, θα φούντωνε την εξάπλωση των υπόλοιπων εστιών με αποτέλεσμα την ραγδαία εξέλιξη του προβλήματος στα έντερα».

Εν τω μεταξύ, ανατριχίλα και σκεπτικισμό προκαλούν μεταγενέστερες εγγραφές στην “εσωτερική ενημέρωση” του κυκλώματος της Siemens αναφορικά με την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου, που όλοι γνώριζαν εξαρχής αλλά δεν την έλεγαν στον ίδιο για ψυχολογικούς λόγους ή εξαιτίας άλλων… σκοπιμοτήτων. Αν ισχύουν τα γραφόμενα, τότε κάποιοι εξαπάτησαν και κορόιδεψαν τον μακαριστό αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης. Το επίμαχο σημείο είναι το ακόλουθο:

«Υπερβολικά και υποκριτικά είναι όλα αυτά τα ερωτήματα και η δήθεν …έκπληξη για την πραγματική κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Για το αν έπρεπε να κάνουν το ένα ή το άλλο, αν χάθηκε χρόνος κλπ. Η αλήθεια είναι σύμφωνα με ιατρικές πηγές πολύ απλή: Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους δεν είχαν πει όλη την …αλήθεια στον Χριστόδουλο, ενώ την γνώριζαν. Τον άφηναν όμως να έχει ελπίδες για την μεταμόσχευση ώστε να κερδίσουν χρόνο. Πιθανότατα και για τις όποιες άλλες σκοπιμότητες μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά η κατάσταση ήταν γνωστή από τις πρώτες κιόλας ημέρες».

«Το κόμμα της Εκκλησίας»

Τα σχόλια, οι εικασίες και οι εκτιμήσεις για τον σχηματισμό “στρατοπέδων” στο εσωτερικό της ιεραρχίας της Εκκλησίας, δίνουν και παίρνουν στα “εμπιστευτικά” σημειώματα του κυκλώματος της Siemens. Ιεράρχες, κόμματα, επιχειρηματίες και εκδότες σχηματίζουν ένα ετερόκλητο ψηφιδωτό, με τελικό αποδέκτη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τους ανθρώπους που τον χειρίζονταν. Στις 10 Οκτωβρίου 2007, τρεις ημέρες έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα μεταμόσχευσης ήπατος, σε Intelligence Report αναφέρονται τα εξής:

«Στο Μέγαρο Μαξίμου ενδιαφέρονται πολύ για τις εξελίξεις στην Εκκλησία. Και θέλουν πολύ να διαδεχθεί τον Χριστόδουλο “καραμανλικός” Αρχιεπίσκοπος. Τον χρειάζεται η ΝΔ και για τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν. Το πρόσωπο που έχει πάρει την πολιτική ευλογία του Κ. Καραμανλή είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου προσωπικός φίλος του Θ. Ρουσόπουλου. Είναι αγιορείτης προερχόμενος από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα και διατηρεί ισορροπίες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά αυτή την στιγμή παίζει ως αουτσάιντερ».

Σε άλλο σημείο του κειμένου, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε μπροστά του ελάχιστους μήνες ζωής:

«Στο μεταξύ, ίντριγκες, δολοπλοκίες και συνωμοσίες  λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο μεταξύ των ιεραρχών την στιγμή που στον Αρχιεπίσκοπο οι γιατροί δίνουν ελάχιστους μήνες ζωής. Αυτό το τελευταίο μετέφερε άνθρωπος που καθημερινά βρίσκεται στην Ιερά Σύνοδο και είπε παράλληλα ότι “Μάλιστα υπάρχει και σύνδεση μεταξύ πολιτικής και εκκλησιαστικών αφού και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ΛΑΟΣ έχουν τις προτιμήσεις τους στην μάχη της διαδοχής. Δεν είναι αμελητέο το “κόμμα” της Εκκλησίας…»

Οι αναφορές για τη διαδοχή πυκνώνουν, όσο περνούν οι ημέρες και επιδεινώνεται η υγεία του τότε Αρχιεπισκόπου. Στις 14 Οκτωβρίου 2007, τα Intelligence Reports περιλαμβάνουν αρκετό εκκλησιαστικό “ρεπορτάζ”, όπου αναφέρονται εκτιμήσεις για τους διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου:

«Οι 3 βασικοί διεκδικητές της θέσης του Χριστόδουλου ανήκουν χονδρικά σε 3 διαφορετικούς πόλους. Στον πρώτο και βασικότερο είναι οι “Χριστοδουλικοί”, που αποτελούν και το φαβορί για την διαδοχή. Από αυτό τον πόλο ξεχωρίζουν 3 πρόσωπα. Ο Ευστάθιος (Σπάρτης) που έχει την υποστήριξη σχεδόν όλης της Πελοποννήσου (και όχι μόνο), ο Παντελεήμων (Ξάνθης) που κατά κοινή παραδοχή παράγει σημαντικό έργο στην περιοχή του και τέλος ο Σύρου (Δωρόθεος) που έχει ως δύναμή του την υποστήριξη που έχει στο Αιγαίο καθώς και τις πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Χριστόδουλου. Στον δεύτερο πόλο, αυτό του Θήβας, ανήκει ο ίδιος (Ιερώνυμος) και αποτελεί τον υποψήφιο που φαίνεται να προτιμά το Πατριαρχείο. Παλιότερα ήταν από τους φανατικούς “Σεραφειμικούς”.Ο τρίτος πόλος εκπροσωπείται από τον Θεσσαλονίκης, τον γνωστό Άνθιμο που παρά τις πολιτικές του προσβάσεις δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες μεταξύ των ιεραρχών. Είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία από τους διεκδικητές (74) και σίγουρα αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία».

 

 

Η “ιερή” μάχη των εκδοτών

Στις 16 Οκτωβρίου, το κύκλωμα των Intelligence Reports δίνει ρέστα! Εμπλέκει εκδότες και πολιτικούς και παρατάξεις στην υπόθεση της αλλαγής φρουράς στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σ’ αυτή την αναφορά η αγωνία του συντάκτη να φανεί απόλυτα ενημερωμένος για τις πολιτικο-οικονομικές ισορροπίες οδήγησε στη συγγραφή μιας ιστορίας που περισσότερο ομοίαζε με μυθιστόρημα παρά με την πραγματικότητα:

«Στην μάχη της διαδοχής του Χριστόδουλου δεν εμπλέκονται μόνο πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες και κυρίως αυτοί που έχουν συμμετοχή σε κάποιο ΜΜΕ. Για παράδειγμα ο Alpha του Κοντομηνά στηρίζει τον Σύρου Δωρόθεο, τον οποίο λέγεται ότι στηρίζουν και οι εκδότες Λαμπράκης-Μπόμπολας (Mega) αλλά και η οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Βαρδινογιάννης (Star & Mega) στηρίζει τον Μεσογαίας Νικόλαο με τον οποίο διατηρεί προσωπική σχέση τόσο ο ίδιος ο Βαρδής όσο και ο πολιτικός φίλος της οικογένειας Θ. Ρουσόπουλος. Οι Λάτσηδες τάσσονται υπέρ  του Ευστάθιου Σπάρτης το ίδιο και ο συντοπίτης του Α. Σαμαράς αλλά και η οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Τον Ευστάθιο στηρίζει σχεδόν όλος ο επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος της Πελοποννήσου που ανήκουν στη ΝΔ. Οι Αγγελόπουλοι πάλι προτιμούν τον Ναυπάκτου Ιερόθεο αλλά η υποψηφιότητά του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες νίκης. Στο ΠΑΣΟΚ τώρα αν και είναι λιγότερο αναμεμειγμένοι με τα εκκλησιαστικά έχουν και αυτοί τις προτιμήσεις τους.  Οι παπανδρεϊκοί προτιμούν τον Θηβών Ιερώνυμο (που είναι πατριαρχικός) ενώ οι “εκσυγχρονιστές” είναι μοιρασμένοι μεταξύ Δωρόθεου και Ιερώνυμου. Προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται και ο (σχετικά χριστοδουλικός) Παντελεήμων (Ξάνθης) ο οποίος είναι από τα αουτσάιντερ».

Αρχή και φινάλε

Η τελευταία αναφορά με πρόβλεψη για την ανεπίστροφη διαδρομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου προς το τέλος, χρονολογείται στις 25 Οκτωβρίου 2007. Οι πληροφορίες του κυκλώματος ήταν ακριβείς:

«Στο χειρότερό της σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου όπως μαθαίνουμε ενώ η μεταφορά του στο νοσοκομείο “δεν θα είχε νόημα” όπως λένε οι θεράποντες ιατροί ουσιαστικά προμηνύοντας το τέλος. Οι άνθρωποι που είναι κοντά του αυτές τις ώρες λένε ότι “ο Χριστόδουλος κοιμάται βαθιά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ενώ όταν είναι ξύπνιος μιλάει ασυνάρτητα καθώς οι εκλάμψεις λογικής είναι όλο και σπανιότερες”. Ούτε με θαύμα πλέον».

Το μαφιόζικο ύφος των Intelligence Reports που αφορούσαν τον αλησμόνητο Αρχιεπίσκοπο βοηθάει πολύ τον αναγνώστη των κατασχεθέντων αρχείων από τους σκληρούς δίσκους της Siemens να συνειδητοποιήσει την έκταση της εσωτερικής ασχήμιας και το μέγεθος της υποκρισίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου (και του κόσμου που εκπροσωπεί) όταν στις 5 Αυγούστου του 2004 του απηύθυνε την κάτωθι επιστολή, εξαιτούμενος την… ευλογία του, μια δεκάλεπτη συνάντηση και μια ακρόαση του Heinrich v. Pierer, προέδρου της Siemens:

«Μακαριώτατε, έχω την τιμή να Σας απευθύνω την προκείμενη επιστολή στο προσωπικό Σας φαξ, το οποίο μου έδωσε ο φίλος κύριος Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Την 23η Αυγούστου ε.έ., ώρα 18.00, έχετε την καλοσύνη να δεχθείτε σε ακρόαση τον κύριο Dr. Heinrich v. Pierer, Πρόεδρο της Siemens, τον οποίο θα συνοδεύσω ως Πρόεδρος της Siemens Ελλάδος.

Θα παρακαλούσα πριν από τη συνάντηση αυτή να με δεχθείτε για 10 λεπτά περίπου κατά την επομένη εβδομάδα (9 έως 13 Αυγούστου ε.έ.).

Εξαιτούμενος την ευλογία Σας

Μετά τιμής και θερμών ευχαριστιών

Μιχάλης Χριστοφοράκος».

Η τρομερή αποκάλυψη του Παναγιώτη Λιάκου είχε δημοσιευθεί στην Δημοκρατία. Και πουθενά αλλού όπως ήταν επόμενο.

olympia.gr

Η Νέα Τάξη του Σόρος σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα

Η Νέα Τάξη του Σόρος σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα

Η Νέα Τάξη του Τζώρτζ Σόρος και ΣΙΑ σχεδίαζε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα.
Αυτό προκύπτει από την ψύχραιμη μελέτη των αμείλικτων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με τις γεννήσεις, τους θανάτους, τη μαζική μετανάστευση ελληνόπουλων στο εξωτερικό και τη μαζική είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα.
Ο ελληνικός πληθυσμός με τη συγκεκριμένη ιστορική πολιτισμική ταυτότητα, μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από υψηλή γήρανση και βαρύτατη υπογεννητικότητα, με αυξανόμενες σχετικές τάσεις τα τελευταία χρόνια λόγω της βαριάς οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το 2015 καταγράφηκαν 92.984 γεννήσεις (92.149 το 2014) και 121.785 θάνατοι (113.740 το 2014), με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού κατά 28.801 άτομα.
Η Ελληνίδα μητέρα γεννά 1,2 παιδιά κατά μέσο όρο, γεγονός που δεν αρκεί για την αναπλήρωση των γενεών, αφού για το σκοπό αυτό πρέπει να έχουμε 2,1 γεννήσεις ανά μητέρα.
Αντίθετα, η μουσουλμάνα μητέρα γεννά 5 παιδιά κατά μέσο όρο, με αυτονόητο το δυναμικό πολλαπλασιασμό τους.
Επί πλέον, η υπεροχή των θανάτων κατά περίπου 29.000 έναντι των γεννήσεων, αφορά ολοένα με αυξανόμενους ρυθμούς περισσότερους Ελληνογενείς από μουσουλμάνους, λόγω της υψηλής γήρανσης των πρώτων και της νεανικότητας των δεύτερων.
Σήμερα, στο σύνολο των γεννήσεων στην Ελλάδα, το 25% περίπου είναι μουσουλμάνοι.
Το ποσοστό αυτό αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, έτσι που σχετικά σύντομα, οι γεννήσεις από μουσουλμάνες μητέρες θα φτάσουν το 50% του συνόλου.
Μαζί με τους 130.000 μουσουλμάνους που ζουν στη Δυτική Θράκη, στη Ρόδο, στην Κω, στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές, ο συνολικός αριθμός των νόμιμων, υπό νομιμοποίηση και παράνομων μουσουλμάνων κατοίκων της χώρας, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σήμερα σε 1,5 εκ., σε σύνολο 11 εκ. περίπου συνολικού πληθυσμού.
Σήμερα δηλ., οι μουσουλμάνοι που κατοικούν στη χώρα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, έναντι των γερασμένων Ελληνογενών, ανέρχεται περίπου στο 14% του συνολικού πληθυσμού.
Στους αριθμούς αυτούς και στα αντίστοιχα ποσοστά, δεν περιλαμβάνονται οι καταγεγραμμένοι ως μουσουλμάνοι με προέλευση από την Αλβανία, επειδή χαρακτηρίζονται από μειωμένη θρησκευτική ιδεοληψία και είναι αφομοιώσιμοι με μικτούς γάμους με τον ελληνικό πληθυσμό.
Αντίθετα, οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης και οι αφικνούμενοι από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, δεν είναι αφομοιώσιμοι, αφού κάτι τέτοιο αποκλείεται εντελώς από την πολιτιμισμική τους ταυτότητα.
Αυτό έχει αποδειχτεί όχι μόνο στη χώρα μας και στην Κύπρο, αλλά και από τα γκέτο των μουσουλμάνων στη Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο κλπ, αλλά και στις ίδιες τις χώρες προέλευσής τους όπου δεν αναμειγνύονται με αλλόθρησκους πληθυσμούς.
Η μουσουλμανική ταυτότητα είναι ιδιαίτερα ισχυρή-και μπράβο της.
Πέρα από το θρησκευτικό της χαρακτήρα, εμπεριέχει και πολιτισμική και πολιτική ιδιαιτερότητα.
Οι ακραίες της προεκτάσεις είναι ο ισλαμικός φονταμελισμός, ο οποίος επικρατεί συνήθως όταν ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξηθεί σημαντικά και υπερκεράσει τους αλλότριους πληθυσμούς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παράλληλα με τη ραγδαία δημογραφική μείωση και γήρανση του Ελληνογενούς πληθυσμού, με την έλευση της οικονομικής κρίσης από το 2009 και μετά, μεταναστεύουν ετησίως πάνω από 110.000 Έλληνες στο εξωτερικό (106.804 το 2014, 124.694 το 2013, 117.094 το 2013).
Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχουν μεταναστεύσει περισσότεροι από 600.000 Ελληνογενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέοι, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ήδη γερασμένη δημογραφική μας πυραμίδα.
Στα επόμενα δέκα χρόνια δηλ. μέχρι το 2026 και με τα σημερινά δεδομένα, τη ραγδαία συρρίκνωση λόγω υπογεννητικότητας και τη μεταναστευτική τους έξοδο, οι ελληνογενείς θα ανέρχονται σε 7 εκ. άτομα.
Στην ίδια περίοδο και με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι μουσουλμάνοι θα ανέρχονται σε 3 εκ, δηλ. στο 30% του συνόλου των 10 εκ. κατοίκων και στο 43% των 7 εκ. ελληνογενών.
Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας τους και τη δυναμική που θα έχουν αναπτύξει, η δημιουργία ισχυρού μουσουλμανικού κόμματος είναι προδιαγεγραμμένη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μοιραία μελλοντική πορεία της χώρας.
Με αυτήν την προοπτική, είναι περισσότερο από ορατή μια περίοδος αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων όπως ακριβώς έγινε στο Λίβανο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και όχι μόνο, με βέβαιη την τελική επικράτηση των μουσουλμάνων, οι οποίοι φυσικά θα επιβάλλουν τη δική τους ισχυρή θρησκευτική και πολιτισμική ταυτότητα.
Τα περισσότερα παιδιά μας θα αναγκαστούν να τραβήξουν το δρόμο της προσφυγιάς, αφού το σημερινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αδυνατεί να δει λίγο μακρύτερα από το σήμερα.
Ενδιαφέρεται περισσότερο για την κυβερνητική καρέκλα, για τις επόμενες εκλογές και όχι για τις επόμενες γενιές.
Οι Έλληνες θα είναι ο μόνος λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας που μετά από διαδρομή 3.000 χρόνων, θα χάσουν την πατρίδα τους οριστικά και αμετάκλητα χωρίς πόλεμο, λόγω εσωστρεφούς εθνομηδενιστικού μαζοχισμού, ξενόφερτης νεοταξίτικης σκοπιμότητας και ανατολίτικης πονηριάς.
Η μόνη ελπίδα αναστροφής αυτού του τραγικού μέλλοντος για την Ελλάδα, είναι η πλήρης αναστροφή της μουσουλμανικής εισβολής που φαίνεται να επιβάλλει ο Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και στην Ευρώπη, με δεδομένη την ανερχόμενη ισλαμοφοβία παντού σε όλη τη γηραιά Ήπειρο.
Η αντιστροφή του μαζικού προσκλητήριο εισόδου σε όλους απανταχού γης και ειδικότερα στου μη αφομοιώσιμους μουσουλμάνους, αποτελεί πλέον γεγονός που δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί και στη χώρα μας.
Εκτός και αν οι νεοταξίτες, απάτριδες αριστεροδεξιοί που κυβερνούν μέχρι σήμερα θέλουν να το εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή.
Αν και το θέμα χρήζει πληρέστερης και αναλυτικότερης προσέγγισης, η αναστροφή του προαναγγελθέντος θανάτου του ελληνικού έθνους και της μετατροπής της σε μουσουλμανική χώρα προϋποθέτει:
την πλήρη απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στη χώρα,
την ισχυρή ενίσχυση της πολυτεκνίας της Ελληνίδας μητέρας,
την παροχή κινήτρων για επιστροφή των ελληνόπουλων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό
την επιλεκτική και προσεκτική υποδοχή αφομοιώσημων μη- μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών
Οι παραπάνω προτάσεις με τη σειρά τους προϋποθέτουν τη ριζική αναστροφή της μέχρι σήμερα επικρατούσας μεταναναστευτικής πολιτικής που αποδέχεται τη δημιουργία πολυπολιτισμικής πολυθρησκευτικής και τελικά μουσουλμανικής κοινωνίας και κράτους και βέβαια την έξοδο απο την κρίση που δεν μπορεί να επέλθει παρά με συντεταγμένη έξοδο απο το ευρώ.

Ομάδα Μελέτης Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης – Πηγή: ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

 tribune.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τίτλοι τέλους

Ανάλυση από τον Βιλιάρδο, η Ελλάδα φτάνει στο τέλος της;Πατήστε εδώ.

Τίτλοι τέλους

Ιλλυριοί ένα Ελληνικό φύλο και η μετέπειτα παραπληροφόρηση

Περί Ἀλβανῶν ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα, καί λέγουν ὁτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:
«Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπί Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες»
Στράβωνος Γεωγραφία.

Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.
Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του

‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην.»

Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:

Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία.

Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.

Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

…»Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν»…

Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν … .

Παρθυαίους δὲ καὶ Ὑρκανίους καὶ Τοπείρους, τοὺς πάντας ἱππέας, Φραταφέρνης ἦγεν. Μήδων δὲ ἡγεῖτο Ἀτροπάτης. ξυνετάττοντο δὲ Μήδοις Καδούσιοί τε καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσῖναι. τοὺς δὲ προσοίκους τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ Ὀροντοβάτης καὶ Ἀριοβαρζάνης καὶ Ὀρξίνης ἐκόσμουν

Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D’ Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:

ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους.

Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ

Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα «Χρόνος»:

«Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον».

Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών.


Πηγή

Αρχαία Ελλάς

Το δόγμα Trump

Τι θέλει και τι μπορεί να κάνει ο Τραμπ.
Πατήστε εδώ.
Το δόγμα Trump

Ο φίλος των ισλαμιστών ανταρτών της Συρίας γερουσιαστής Μακ Κέιν διαμαρτύρεται για το διάταγμα Τραμπ


Κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα καταδικάζουν το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση, εξέδωσαν γενικοί εισαγγελείς 16 αμερικανικών πολιτειών, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Πενσιλβάνια. Την ίδια ώρα, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Ρεπουμπλικάνοι  γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν (πρώην υποψήφιος πρόεδρος) και Λίντσεϊ Γκράχαμ εξέφρασαν τον φόβο ότι «αυτό το εκτελεστικό διάταγμα θα αποτελέσει αυτοτραυματισμό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».
Οι γερουσιαστές επεσήμαναν ότι το διάταγμα του κ. Τραμπ, βάσει του οποίου διακόπτεται η εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στο αμερικανικό έδαφος -ακόμη και αν κατέχουν νόμιμη βίζα-, είναι πιθανόν ότι θα συμβάλει περισσότερο στην στρατολόγηση τρομοκρατών παρά θα βελτιώσει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτά είναι τα εξωπραγματικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ - Απορρίπτονται από την κυβέρνηση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ «ΧΤΥΠΑΕI» ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ

Η εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προς του Ευρωπαίους και την Αθήνα αξιολογεί το δεύτερο πρόγραμμα στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως περιγράφει τους όρους με τους οποίους το Ταμείο θα μπορούσε να πάρει μέρος στο πρόγραμμα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος.
Η έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», έχει ως βασικό σκοπό να αξιολογήσει το δεύτερο μνημόνιο ωστόσο παράλληλα περιγράφονται και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει και στο νέο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Συγκεκριμένα με το κείμενο των 38 σελίδων το οποίο έχει ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2017 και περιήλθε εις γνώσιν και των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες μπαίνει μια ευρύτερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων από την πλευρά του Ταμείου.
 
Το Ταμείο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ζητάει πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, στις αγορές, στα εργασιακά κλπ οι οποίες φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Αθήνα.
 
Η συγκεκριμένη έκθεση, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς θέτει μια ευρύτερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, ενώ θα παρουσιαστεί μαζί με την έκθεση που θα περιέχει την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (το άρθρο 4 για την Ελλάδα) στο ΔΣ του Ταμείου, που θα συνέλθει στις 6 Φεβρουαρίου.
 
Οι δύο εκθέσεις θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. 
 
Η ατζέντα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους και την ελληνική πλευρά θα αναφέρει ότι:
 
1. Οι δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βιωσιμότητά του, χρειάζεται να μπουν από την αρχή του προγράμματος και πρέπει να βασίζονται σε έναν ρεαλιστικό μεσοπρόθεσμο στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
2. Για την οικονομική ανάκαμψη προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς η καθυστέρηση της αντιμετώπισης των “κόκκινων δανείων”, της δημιουργίας του θεσμικού πλαισίου για τις πτωχεύσεις και τον ορισμό των διοικήσεων των τραπεζών έχει επίπτωση στην ανάκαμψη.
3. Όταν η πολιτική βάση για τις μεταρρυθμίσεις είναι εύθραυστη και δεν υπάρχει ισχυρή κυριότητα του προγράμματος, οι προσδοκίες αλλά και η σχεδίαση του προγράμματος πρέπει να είναι πιο συντηρητικές από την αρχή. Το προσωπικό του ΔΝΤ πρέπει να αντιτάσσεται από τους Ευρωπαίους εταίρους για πιο θετικές προβλέψεις.
4. Για να προχωρήσει η ελληνική οικονομία χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ισχυρή εφαρμογή της φορολογικής βάσης, ισχυρή εφαρμογή της φορολογικής συμμόρφωσης και ανάπτυξη στοχευμένων δικτύων κοινωνικής ασφάλειας. Αυτά είναι τα σημεία που θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις “να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και να είναι περισσότερο κοινωνικά δίκαιες”.
5. Η Ελλάδα πρέπει να επανεκκινήσει τις στάσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών, στα εργασιακά, και στα κλειστά επαγγέλματα ώστε να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. “Κλειδί είναι η διασφάλιση ισχυρής ιδιοκτησίας του προγράμματος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
6. Βάρος πρέπει να δοθεί στην κοινωνική δικαιοσύνη του προγράμματος. Η έκθεση υποστηρίζει πως το πρόγραμμα δεν ήταν κοινωνικά δίκαιο, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού να το κάνει, εγείροντας ανησυχίες για την πολιτική βιωσιμότητα των μέτρων που πάρθηκαν.
7. Θα ήταν σωστό να υπήρχε συγκεκριμένη διαδικασία συνεργασίας του Ταμείου με νομισματικές ενώσεις (όπως το ευρώ) όταν χρειάζεται πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτό είναι ένα σημείο που έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες εκθέσεις του ΔΝΤ, και τονίζεται η ανάγκη να υπάρχει μια εκ των προτέρων συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών, για τις τεχνικές αναλύσεις (πολλές φορές οι θεσμοί καταλήγουν με διαφορετικά αποτελέσματα), σχεδιασμό και επικοινωνία του προγράμματος, μεταξύ άλλων. Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι από τους τρεις θεσμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) θεωρούν ότι “υπάρχει χώρος βελτίωσης της συνεργασίας τους”.
Η έκθεση κυρίως επικεντρώνεται στην αξιολόγηση του δεύτερο προγράμματος, ασκώντας βασικά κριτική κυρίως στην ελληνική πλευρά και κάνοντας πολύ μικρή αυτοκριτική για τα λάθη του ίδιου του Ταμείου. Συγχρόνως εξηγεί πως ενώ συντελέστηκε πρόοδος ως προς την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος από την περίοδο 2012-2014, τελικά το πρόγραμμα “ναυάγησε” εξαιτίας των “αρνητικών πολιτικών εξελίξεων” στη χώρα, τα “οργανωμένα συμφέροντα” και την “εύθραυστη κυριότητα” του προγράμματος, που είχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις εκείνο το διάστημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ως προς τα λάθη του προγράμματος “σημαντική δημοσιονομική και εξωτερική προσαρμογή επιτελέστηκε, κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έγιναν (μερικές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και στα τραπεζικά) και βασικά αφού η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ περιορίστηκαν οι συστημικοί κίνδυνοι”, όπως αναφέρει η έκθεση.
Όμως παρά την αρχική υποστήριξη του προγράμματος από τα μεγαλύτερα κόμματα στη χώρα, η πολιτική αστάθεια υπονόμευσε το πρόγραμμα και το “έθεσε εκτός τροχιάς αντανακλώντας την εύθραυστη κυριότητα και την ισχυρή αντίσταση από τα “οργανωμένα συμφέροντα”. Στα μέσα του 2014 υπήρχαν σημάδια ανάκαμψης και η ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να επιστρέψει στις αγορές. Όμως, όπως λέει η έκθεση, η πιο βαθιά από ότι αναμενόταν ύφεση και η κατά 30% μείωση των εισοδημάτων “έκαναν την άνοδο της λαϊκής δυσαρέσκειας ασταμάτητη”. Συγχρόνως, αναφέρει ότι το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2014 ήταν πλέον “εκτός τροχιάς”. Το καλοκαίρι του 2015, αναφέρει η έκθεση, η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που προσωρινά δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές υποχρεώσεις προς το Ταμείο, η μεγαλύτερη στην ιστορία του.
Παρά το PSI και το OSI (η συμμετοχή των ιδιωτών στο “κούρεμα του χρέους”), το χρέος χαρακτηρίστηκε μη βιώσιμο το 2015 όταν πλέον το πρόγραμμα ήταν απολύτως εκτός τροχιάς.
Η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, και η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει επανέλθει. Για να το πετύχει η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μη ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι εταίροι να της προσφέρουν περισσότερη ελάφρυνση του χρέους.
Οποιοδήποτε πρόγραμμα, όσο καλά σχεδιασμένο και να ήταν, δεν θα πετύχαινε κάτω από αυτές τις “δύσκολες καταστάσεις”. Το πρόγραμμα θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας αν ήταν λιγότερο φιλόδοξο, με λιγότερα θετικές προβλέψεις για την οικονομία, απαιτώντας περισσότερη χρηματοδότηση και μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους.
Οι προβλέψεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών έπρεπε να ήταν πιο συντηρητικές, έτσι ώστε να έχει μειωθεί η ανάγκη για ανακεφαλαιοποιήσεις. Συγχρόνως, τα μέτρα για τα “κόκκινα δάνεια” άργησαν να εφαρμοστούν. Όσον αφορά τις διοικήσεις των τραπεζών, η έκθεση αναφέρει ότι παρότι τηρήθηκαν τα κριτήρια για τον διορισμό τους, “στενοί δεσμοί μεταξύ υψηλά ιστάμενων στις τράπεζες, τα πολιτικά κόμματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις δεν κόπηκαν για πολιτικούς λόγους”, πιθανώς επηρεάζοντας αρνητικά τις τράπεζες στην προσπάθειά τους να αντλήσουν ρευστότητα αυξάνοντας τα προβλήματα της ποιότητας του ενεργητικού τους.
Η έκθεση τέλος, είναι πολύ κριτική όσον αφορά τους στόχους που είχαν τεθεί στην Ελλάδα για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως από ένα δείγμα 55 χωρών τα τελευταία 200 χρόνια, υπάρχουν μόνο 15 παραδείγματα που είχαν ύφεση πάνω από πέντε χρόνια και καμία από αυτές τις χώρες δεν διατήρησε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2% του ΑΕΠ κατόπιν. “Είναι αμφίβολο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να κάνει ιστορικό ρεκόρ καταφέρνοντας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% -4,5% του ΑΕΠ”, αναφέρει η έκθεση.
 

Φωτογραφίες από την τουρκική επιχείρηση στα Ιμια σήμερα - Ποια είναι η ειδική μονάδα SAT που συμμετείχε (βίντεο)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

του Γιάννη Πετρίδη Φωτογραφίες από την επιχείρηση κύκλωσης των Ιμίων από την τουρκική Μοίρα των σκαφών ειδικών επιχειρήσεων και της ΤΠΚ στη οποία επέβαινε ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar, δημοσιοποίησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. 
Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένας Τούρκος διοικητής των SAT να δείχνει τα Ιμια στον Hulusi Akar, ενώ τουρκικά σκάφη ειδικών δυνάμεων κλεισού τύπου (και όχι φουσκωτά όπως είχε διαρρεύσει από το ΓΕΝ) με τηλεχειριζόμενο πυροβόλο επί πυργίσμου STAMP, πλαισιώνουν την πυραυλάκατο στον οποία επιβαίνει ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής.
Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου.
Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που η Τουρκία τολμά να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Μονο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος είχε ρίξει στην θαλάσσια περιοχή που εείχε πέσει το ελικόπτερο ΠΝ21 με τους τρεις άνδρες του ΠΝ, στεφάνι.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ‘‘η επίσκεψη στα Ίμια επιπλέον αφορά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα  του έθνους μας, μαζί με την  επιμονή, με την  αποφασιστικότητα για την προστασία του θαλάσσιου και  εναέριου χώρου , κάτι που θα αυξήσει και άλλο τις  προσπάθειές‘‘.
Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται αλλού: Στην επιχείρηση συμμετείχε η ομάδα που κατέλαβε την δυτική Ιμια το 1996, η SAT!
Τα σκάφη με τους άνδρες που πλαισίωναν την ΤΠΚ ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα, όπως αναφέρει το ελληνικό ΓΕΝ, το σκάφος του οποίου προσέγγισε την περιοχή και έστειλε μήνυμα στα τουρκικά σκάγ να απομακρυνθούν γιατί βρίσκονταν εντόςτων ελληνικών ΕΧΥ (Εθνικών Χωρικών Υδάτων) κάτι για το οποίο παντελώς αδιαφόρησαν φυσικά τα τουρκικά πλοία.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν 12 άνδρες των SAT. Η SAT δεν έχει σχέση με την SAS και είναι περισσότερο επιθετικού χαρακτήρα μονάδα, αλλά ασκούνται και επιχειρούν μαζί.
Ανήκει και αυτή στις Μονάδες του Ναυτικού και βρίσκεται στην ίδια Ναυτική Βάση με την SAS.
H SAS έχει εκπαιδευτεί από τα βατράχια του αμερικανικού Ναυτικού τους γνωστούς και ως U.S. Navy Seals, οι εκπαιδεύσεις μαζί τους είναι συχνές και έχει δοθεί και τεχνογνωσία στην Τουρκική SAT.
Στις 20 Ιουλίου του 1974 μαζί με την SAS, η SAΤ επιχείρησε στο Πέντε μίλι στην Κερύνεια, στις αποβατικές ενέργειες του Τουρκικού Στρατού κατά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Είναι η επίλεκτη μονάδα που πάτησε στα ΙΜΙΑ... με το αποτέλεσμα να το γνωρίζουμε όλοι.. 3 νεκροί και στο τέλος no troops, no flag και ένα ωραιότατο ευχαριστούμε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής. 
Έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις ομηρίας σε καράβια στον Βόσπορο, έχει λάβει μέρος σε επιχειρήσεις για εντοπισμό Ναρκωτικών σε πλοία, μεγάλη επιτυχία η κατάσχεση 11 τόνων Ηρωίνης.., το 2011 έλαβε μέρος σε επιχείρηση πάλι σε πλωτό μέσο με Κούρδο μαχητή να απειλεί να ανατιναχτεί, θέτοντας σε κίνδυνο 24 Τούρκους που είχε ως ομήρους.
Οταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, η SAT πήρε τον έλεγχο της επιχείρησης και λίγες ώρες αργότερα έθεσε τέρμα στην ομηρεία σκοτώνοντας τον Κούρδο μαχητή και σώζοντας τους 24 ομήρους.
-Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ομάδας είναι οι ακόλουθες:
-Αερομεταφερόμενη μονάδα
-Σαμποτάζ σε εχθρικές εγκαταστάσεις ή δομές του εχθρού, όπως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, υδροηλεκτρικά φράγματα και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που θα επιφέρουν σύγχυση στον πληθυσμό.
-Διάσωση πιλότων που έχουν καταρριφθεί σε εχθρική ζώνη
-Άμεση δράση κατά το πρώτο κύμα επιθέσεων
-Επιχειρήσεις επιτήρησης εχθρικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή τους.
-Αντιτρομοκρατία
-Εκπαίδευση σε μάχη σώμα με σώμα(Close Quarter Combat)
-Καταστάσεις ομηρίας
Η SAT έχει εμπλακεί και αυτή σε Βοσνία και Κόσοβο, αλλά είχε παρουσία και στην Αλβανία, όπου έχει κρατήσει στενούς δεσμούς με τις εκεί ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας και κατά καιρούς έχουν διεξάγει μαζί ασκήσεις!
Από τον Απρίλιο του 1997 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους η SAT είχε ως αποστολή την διασφάλιση της άμυνας στο Δυρράχειο αλλά και στο αεροδρόμιο, αποστολή που την ολοκλήρωσε με επιτυχία.
Η SAT έχει λάβει μέρος και στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 στην Καμπούλ.
Ο οπλισμός της SAT
Handguns
SIG P226
Submachine Guns
H&K MP5A3
SigSauer MPXSD
Assault Rifles
Colt M4A1
MPT-76
Machine Guns
FN Minimi
M60 machine gun
Sniper Rifles
SIG Sauer SSG 3000
Barrett M82A1
Barrett M95
MKEK JNG-90
Rockets & Explosives
RPG7
M72 LAW
M203
M79






pronews.gr

Οι κύκλοι του διαβόλου

Πως ξεκινούν οι τραπεζικές κρίσεις; Φοβερή ανάλυση, πατήστε εδώ.

Οι κύκλοι του διαβόλου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν την ευτυχία;


« Η ευτυχία σε έξυπνους ανθρώπους είναι το πιο σπάνιο πράγμα που ξέρω». – Ernest Hemimgway
Η παρουσία ενός πιστού και αγαπημένου συντρόφου, μια σπουδαία οικογενειακή ζωή και μια επιτυχημένη καριέρα, ίσως να μην είναι αρκετά για να αποτρέψουν μια έξυπνη ψυχή να αισθάνεται θλίψη και μελαγχολία.
Ακολουθούν οι 6 πιθανότεροι λόγοι γιατί η ευτυχία φαίνεται να αποφεύγει τους πολύ έξυπνους ανθρώπους:
1. Είναι θύματα της υπερανάλυσης
Πολλοί άνθρωποι με μεγάλο επίπεδο εξυπνάδας σκέφτονται υπερβολικά πολύ και αναλύουν τα πάντα που συμβαίνουν στη ζωή τους, στον περίγυρό τους και πέρα από αυτόν. Η τόση πολλή σκέψη μπορεί να είναι εξαντλητική κάποιες φορές, ιδιαίτερα όταν οι σκέψεις σας, σας οδηγούν σε συμπεράσματα τα οποία σας ενοχλούν και σας απογοητεύουν. Σας βαραίνουν, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, παρά μόνο να σκέφτεστε και να σκέφτεστε, ανεξαρτήτως του πόσο σας στραγγίζει αυτή η εμπειρία.
Η ικανότητά σας να αναλύετε τα πράγματα είναι πολύ καλή. Όμως, είναι επίσης αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να δίνετε προσοχή στα πάντα και να γεμίζετε το μυαλό σας με δυσάρεστες σκέψεις. «Η άγνοια είναι ευτυχία». Αυτή η φράση αληθεύει για ανθρώπους σαν εσάς που μπορούν να δουν μέσα στον άλλον και να αναγνωρίσουν τα πραγματικά του κίνητρα. Χωρίς αμφιβολία, ο κόσμος μοιάζει σαν ένα απογοητευτικό μέρος που το κατοικούν λάθος άνθρωποι. Για να μην αναφέρουμε και τα συναισθήματα που σας επηρεάζουν σχετικά με τους συλλογισμούς σας με διάφορα φιλοσοφικά προβλήματα, παγκόσμια ζητήματα και τα αιώνια ερωτήματα της ζωής που δεν έχουν απάντηση. Αν μάθετε να αγνοείτε, θα νιώσετε ξένοιαστοι, ευδιάθετοι και χαρούμενοι.
2. Θέλουν να ταιριάζουν τα πάντα με τα υψηλά τους στάνταρ
Οι άνθρωποι με μεγάλο δείκτη ευφυίας είναι πάντα σίγουροι για το τι θέλουν και οτιδήποτε κατώτερο των προσδοκιών τους, αποτυγχάνει να τους ικανοποιήσει. Αυτό δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ τα άτομα αυτά να είναι ευτυχισμένα. Αυτό ισχύει για όλα, είτε πρόκειται για κάποια καριέρα, είτε για τις σχέσεις, είτε για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στη ζωή.
Είναι γεγονός ότι δεν παίρνουμε ποτέ όλα αυτά που θέλουμε. Αλλά αυτή η πρακτική γνώση δεν είναι παρούσα σε εκείνους που έχουν ευφυέστατο θεωρητικό μυαλό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μικρή πρακτική ευφυία και μια ιδεαλιστική ματιά για τον κόσμο που δεν τους βοηθάει καθόλου να τα βγάλουν πέρα μαζί του. Επομένως, όταν ανακαλύπτουν ότι η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες τους, αισθάνονται εξαιρετικά απογοητευμένοι.
3. Οι έξυπνοι άνθρωποι κρίνουν τον εαυτό τους πολύ σκληρά
Ένας από τους λόγους της δυστυχίας τους είναι και η τάση τους να είναι εξαιρετικά σκληροί με τον εαυτό τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιτυχίες τους και τις αποτυχίες τους, αλλά με οτιδήποτε τους αφορά. Η βαθιά σκεπτόμενη φύση τους, αναλύει σχολαστικά τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους και τις συγκρίνει με τα υψηλότερα στάνταρ τους. Παρόλο που αυτό γίνεται χωρίς πρόθεση, αυτή η τάση, τους δίνει ένα καλό λόγο για να κατηγορούν τον εαυτό τους.
Μια πράξη που έκαναν πριν πολλά χρόνια μπορεί ξαφνικά να στοιχειώσει το μυαλό τους και να τους υπενθυμίσει πως απέτυχαν να κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Αυτό ενοχλεί το μυαλό τους και χαλάει την διάθεσή τους. Μετά από αυτό μπορούν με δυσκολία να περάσουν τη μέρα τους με χαρά ή να καταφέρουν να κοιμηθούν ήρεμοι το βράδυ. Αυτά τα είδη των αναμνήσεων σχετικών με τα λάθη του παρελθόντος, είναι συχνά στους έξυπνους ανθρώπους. Η ενοχή και η δυσαρέσκεια γεμίζουν το μυαλό τους. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι αρκετά για να σβήσουν την ευτυχία από τη ζωή τους.
4. Στοχεύουν μεγαλύτερα πράγματα
Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με αυτά που έχουν στη ζωή τους επειδή η μεγάλη τους ευφυία, τους δίνει τη δύναμη να φανταστούν μεγαλύτερα πράγματα. Πάντα ψάχνουν για έναν μεγαλύτερο σκοπό, νόημα, σχέδιο. Μερικοί από αυτούς παρασύρονται τόσο πολύ από την έντονη φαντασία τους, που τους είναι αδύνατο να απολαύσουν τα καλά πράγματα που έχουν στη ζωή τους. Η συνηθισμένη ζωή είναι τόσο βαρετή για αυτούς και για αυτό το λόγο ψάχνουν για «εξαιρετισμό», που φυσικά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Μήπως πιστεύετε ότι αυτός ο πλανήτης δεν είναι η πραγματική σας κατοικία ή ότι θα έπρεπε να ζείτε σε μια διαφορετική εποχή; Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για μια έξυπνη, βαθιά σκεπτόμενη προσωπικότητα. Με τέτοιες σκέψεις να κατακλύζουν το μυαλό σας δύσκολα θα είστε χαρούμενοι, όταν δεν μπορείτε να αποδεχτείτε τον κόσμο, ακόμα και την εποχή στην οποία ζείτε.
5. Κανείς δεν τους αντιλαμβάνεται και δεν βρίσκουν άτομα να κάνουν ουσιαστικό διάλογο
Όλοι μας λαχταράμε να μας καταλαβαίνουν πραγματικά οι άλλοι, αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν πολύ δύσκολα να βρουν κάποιον που να τους καταλαβαίνει. Όταν έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν, το μισό από το στρες που έχουμε σταματάει να υφίσταται. Δεν υπάρχει τίποτα πιο καθησυχαστικό από το να κάνουμε ουσιαστικό διάλογο με κάποιο άτομο που καταλαβαίνει την οπτική μας και τις ιδέες μας πάνω στην προσωπική μας ζωή, την φιλοσοφία, τα παγκόσμια ζητήματα και άλλα πολύπλοκα ερωτήματα. Οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται παρεξηγημένοι και μοναχικοί καθώς συνήθως κανείς δεν εκτιμάει το βάθος της σκέψης τους και τον τρόπο που βλέπουν και αναλύουν τα πράγματα.
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να κοινωνικοποιούνται τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι με μέσο δείκτη νοημοσύνης, για να είναι χαρούμενοι. Ωστόσο, οι έξυπνοι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να συναντάνε ανθρώπους, να επικοινωνούν και να κάνουν απολαυστικές συζητήσεις. Ενδιαφέρονται περισσότερο να μιλάνε για πράγματα ουσιαστικά και συναρπαστικά παρά για θέματα όπως το φαγητό, ο καιρός ή σχέδια για το σαββατοκύριακο. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βρουν κάποιο άτομο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους για μια εις βάθος συζήτηση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υλικής και καταναλωτικής κοινωνίας στην οποία ζούμε.
6. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά έχουν ψυχολογικά θέματα
Πολλές έρευνες έχουν βρει μια σύνδεση ανάμεσα σε πολύ έξυπνα μυαλά και σε ψυχιατρικές διαταραχές όπως διπολική διαταραχή και κοινωνικό άγχος. Είναι δυνατόν αυτές οι διαταραχές να προκαλούνται από ένα έξυπνο μυαλό; Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά κρυμμένα μυστήρια για το ανθρώπινο μυαλό που περιμένουν να αποκαλυφτούν από την επιστήμη.
Δεν υποφέρουν όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι από διάφορες ψυχικές διαταραχές. Όμως ακόμα και αυτοί που δεν υποφέρουν, είναι επιρρεπείς στην υπαρξιακή κατάθλιψη, η οποία συνήθως προκύπτει από το γεγονός ότι σκέφτονται πάρα πολύ. Αν συνεχίσετε να σκέφτεστε και να αναλύετε τα πάντα βαθιά, θα ρθει η στιγμή που θα αρχίσετε να σκέφτεστε για τη ζωή και το θάνατο. Το μυαλό σας θα αρχίσει να ψάχνει για το νόημα της ύπαρξής σας και τότε θα αρχίσετε να επαναξιολογείτε τη ζωή σας. Αυτό θα σας στενοχωρήσει, χωρίς προφανή λόγο.

Συντετριμμένος ο Γιώργος Γεωργίου (video)

«Το μόνο καλό είναι ότι όπως τον είδα τώρα ήταν πολύ ήρεμος. Πολύ ήρεμος. Δεν το περίμενα. Τόσο όμορφος!», είπε μεταξύ άλλων ο συντετριμμένος πατέρας


Συντετριμμένος ο Γιώργος Γεωργίου (video)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

«Σάλος» λέει, με τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό. Σιγά! Σε λίγο θα δείτε και αξιωματικούς. «Έλληνες» φυσικά.

ΚΟ: Δημιουργήθηκε λέει «σάλος» στην ελληνική κοινωνία με την δημοσίευση της φωτογραφίας που δείχνει επτά άτομα με στρατιωτική περιβολή να κάνουν με τα χέρια τους το σήμα με τον (αλβανικό) αετό. Δεν κατάλαβα. Γιατί «σάλος»; (Η εμμονή με τις ίδιες κοινότυπες φράσεις που χρησιμοποιούν όλα τα “ενημερωτικά” μέσα καταντάει εκνευριστική). Τι υποκρισία είναι αυτή από την ελληνική κοινωνία; Η ελληνική κοινωνία δεν πανηγύριζε με τους αδελφούς Αντεντοκούμπο στο χακί; Όλοι αυτοί που σεληνιάζονται με το «ελληνόπουλο» που κατέκτησε το NBA; Εάν το ελληνόπουλό μας έκανε κανένα σύμβολο της μαμάς πατρίδας (Νιγηρίας) θα έλεγε κανείς τίποτα; Όχι βέβαια. Θα το γούσταραν, θα το θεωρούσαν και ολίγον «εθνίκ». Και θα επαινούσαν μάλιστα, τον Γιάννη που δεν ξέχασε τις «ρίζες» του. (Το 2015 ο Γιάννης έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα του NBA στο Γιοχάνεσμπουργκ και συμμετείχε στην “Team Africa” και όχι στην “Team World”. Βλέπετε, οι ρίζες δεν ξεχνιούνται και καλά κάνουν). Τώρα λοιπόν, τι ζόρι τραβάνε; Τους ενοχλεί που επτά «Έλληνες» δεν ξέχασαν τις δικές τους ρίζες; Κολλάμε στις χώρες; Εδώ δεν έχουμε κραυγαλέα περίπτωση «ρατσισμού» από τον (ηλεκτρονικό και έντυπο) Τύπο; Από αυτά τα χρήσιμα γρανάζια του (ανθελληνικού) συστήματος; Τελικά είναι ή δεν είναι «Έλληνες»; Ας μας πούνε επιτέλους. Δεν μπορεί ο κάθε Έλλην να εκφράζει την διαφορετικότητά του; Ο Έλλην της Κρήτης, ας πούμε, δεν  κουβαλάει στο στρατό την αγάπη για τον τόπο του, το γλωσσικό του ιδίωμα και τις παραδόσεις του; Ο Έλλην της Θράκης δεν κάνει το ίδιο; Και ο Έλλην της νησιωτικής Ελλάδας; (Θυμάμαι τα συριανά λουκούμια που μας έφερνε μετά από κάθε άδεια ο διπλανός μου και φίλος μου από την Σύρο). Ο «Έλλην» από τη Νιγηρία να μην έχει τις παραδόσεις του; Τι διακρίσεις είναι αυτές; Το ίδιο και ο «Έλλην» από την Αλβανία. Όλοι «Έλληνες» είναι, σωστά; Αφού μετέχουν της «ελληνικής παιδείας» (εδώ μπορείτε να κλάψετε). Άρα είναι «Έλληνες» και μάλιστα «καλύτεροι από εμάς» (έτσι γράφουν) τους «ελληναράδες» (άκρως υποτιμητικός όρος). Γιατί μας ενοχλεί ένα σύμβολο που έκαναν με τα χεράκια τους επτά «ελληνόπουλα»; Για να ευλογήσουμε και τα άτιμα τα γένια μας, να υπενθυμίσουμε ότι εμείς εδώ στον ΚΟ, βλέποντας τι γίνεται σε άλλες χώρες με εμπειρία στον «πολυπολιτισμικό εμπλουτισμό» - ναι, αυτές τις «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χώρες - όπου διαβάζαμε για αυστηρές οδηγίες προς τα όργανα της τάξης, να μην αναφέρουν πουθενά την καταγωγή (οι «ρίζες» ντε) των δραστών για λόγους «ενσωμάτωσης» και «εξάλειψης των στερεοτύπων», κι έτσι άκουγες π.χ. την είδηση ότι ομάδα «νεαρών Γερμανών» βίασε Γερμανίδα και λοιπά, σε ανύποπτο χρόνο τα λέγαμε όλα αυτά. Ότι θα έρθει και η σειρά μας. Ότι θα έρθει η ώρα (και ήδη ήρθε) που θα διαβάζουμε π.χ. ότι μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Αλβανίας ομάδα Ελλήνων συνεπλάκη με άλλη ομάδα Ελλήνων… Ή υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων που κρατούσαν την ελληνική σημαία και Ελλήνων που κρατούσαν την… αλβανική σημαία. Τόσο απλά.

Στην φωτογραφία αυτή υπάρχει η λεζάντα "Ελβετοί στρατιώτες σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό - το αλβανικό εθνικό σύμβολο" . Αν διαβάσετε την είδηση (2015) θα δείτε ότι  υπήρχαν χλιαρές αντιδράσεις με κάποιους να λένε "εάν γίνει πόλεμος Ελβετίας - Αλβανίας (sic!) με ποιον στρατό θα πολεμήσουν"; Άλλοι όμως λένε "μπράβο τους που επέλεξαν τον ελβετικό στρατό" 

Θα σας μεταφέρω μία προσωπική εμπειρία. Πριν χρόνια είχα συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους με έναν Αλβανό, ο οποίος λόγω της άψογης ελληνικής προφοράς που είχε και του, ας πούμε, ελληνογενούς ονοματεπώνυμου του, μου είχε δώσει αρχικά την εντύπωση ότι ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα Βορειοηπειρώτης. Όταν τον ρώτησα λοιπόν μου απάντησε κατηγορηματικά. «Όχι, δεν είμαι Βορειοηπειρώτης. Είμαι Αλβανός». Και, καθώς ήταν καλοκαίρι και φορούσε κοντομάνικο παρατήρησα μάλιστα και το τατουάζ που είχε κάνει. Ήταν ο Σκεντέρμπεης, ο εθνικός ήρωας της Αλβανίας (ο και Γεώργιος Καστριώτης). Ο άνθρωπος ήταν περήφανος για την καταγωγή του. Και συνέχισε λέγοντάς μου κάτι που με άφησε… ξερό. «Και ξέρεις κάτι;» μου είπε. «Εγώ πιστεύω αυτό που λένε, “Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ”»!! Έτσι ακριβώς! Πιθανόν το παιδί του να είναι σήμερα «Έλληνας». Μπορεί και να είναι ένας από αυτούς τους επτά, ή από τους επόμενους επτά και δεκαεπτά που θα ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς ο ελληνικός στρατός είναι γεμάτος από τέτοιους «Έλληνες». Και βέβαια μέλει να ξεσπάσει νέος «σάλος», όταν θα έχουμε «Έλληνες» αξιωματικούς να κάνουν με τα χεράκια τους τον αετό ή να προσκυνάνε σε χαλάκι ατενίζοντας προς την Μέκκα…Τι; Θα πέσετε από τα σύννεφα; Ή μήπως νομίζετε ότι αυτά αποτελούν προνόμια των χωρών της Δύσης, των «έλα μωρέ, τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στην Δύση, καλά να πάθουν» χωρών; Για αυτό αφήστε τον «σάλο» σας και το «σοκ» και τις κλάψες σας κι αφήστε ήσυχα τα «ελληνόπουλα». Και προπαντός συνεχίστε να στηρίζετε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που μοιράζει πλουσιοπάροχα ελληνικές ιθαγένειες σε «παιδιά». Για να το κλείσουμε: Περάστε κάποια φορά από κανέναν Δήμο και από κανένα δημοτολόγιο να δείτε τις ουρές των νέων «Ελλήνων». Και μετά νιώσετε όσο «σάλο» θέλετε.

Καλή ψήφο και μετά καλή κλάψα.  
   
ΥΓ: Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Το ότι ο Αντετοκούμπο αγαπάει την εθνική ομάδα και τιμάει την ελληνική σημαία, είναι κάτι που τον τιμάει. Δεν ξέρω όμως, τι γνώμη έχουν επί τούτου οι Νιγηριανοί. Πως θα σχολιάζαμε εμείς έναν Έλληνα που γεννήθηκε στην Γερμανία (άρα «Γερμανό») ο οποίος θα επέλεγε την εθνική Γερμανίας και όχι της Ελλάδας και θα τιμούσε την γερμανική σημαία; Και τέλος πάντων, ο καθένας έχει τους δικούς του κώδικες, τις δικές του αγάπες και κάνει τις δικές του επιλογές. Ο οπαδός του UCK Κάτσε (ΠΑΟΚ) έλαβε επίσημη πρόσκληση να γίνει «Έλληνας» και να παίξει στην εθνική Ελλάδας, αλλά αρνήθηκε επιλέγοντας την Αλβανία. Στην Αλβανία είναι ήρωας, όπως και ο «Ελβετός» Κασάμι που έκανε και αυτός με τα χεράκια του τον αλβανικά αετό μέσα στο Καραϊσκάκη (όπως και ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννενα - δες εδώ).       

ΥΓ 2 : Για να μην ξεχνιόμαστε στο άρθρο Μην πυροβολείτε τους Αντετοκούμπους… έγραφα: Και για να γίνω «κακός» και «δικηγόρος του εξαποδώ», πιο πολύ ανησυχητική για μένα από την φωτογραφία στην αρχή αυτού του άρθρου, (με τους αδελφούς Αντετοκούμπο ντυμένους στο χακί) είναι αυτή η φωτογραφία. Αν γνωρίζω καλά, η Νιγηρία δεν έχει επεκτατικές βλέψεις για την πατρίδα μου, ούτε μίσος για τον ελληνισμό.